Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi bărbați din Alba arestați în dosarul drogurilor de milioane de euro, ascunse în butoaie cu fructe congelate. Cum opera rețeaua

Publicat

Dosarul drogurilor ascunse în butoaie cu fructe congelate. Unul dintre cei doi bărbați arestați în cazul capturii imense de droguri este din Aiud.

Este vorba despre un transport care a ajuns din Ecuador, în portul Constanța cu destinația Olanda. Dar a rămas o vreme în Aiud, iar acolo au fost percheziții. 

În dosar au fost arestați, Oliviu Oltean din Aiud și Vasile Sabău, cercetat acum 8 ani de DIICOT pentru proxenetism și trafic de persoane, potrivit stirileprotv.ro.

Vezi și VIDEO: Cum a ajuns o cantitate uriașă de droguri din Ecuador, la Aiud. Captura record de cocaină ascunsă în fructe congelate

Ancheta va fi extinsă în Olanda și Ecuador.

Dosarul drogurilor ascunse în butoaie cu fructe congelate. Stupefiante ascunse la Aiud

Oliviu Oltean ar fi făcut importul prin firma ”Master and Commander”, cu sediul în apartamentul mamei tânărului.

Tot în Aiud, tânărul mai avea închiriată o pivniță în care descărcase peste o tonă și jumătate de fructe congelate amestecate cu cocaină, mai scrie sursa citată.

 

 

Faptul că firma din Aiud a fost înființată în urmă cu un an și era la primul transport de acest fel a fost unul dintre indiciile polițiștilor. Altul a fost traseul ocolitor al mărfii, cu mii de kilometri în plus până la descărcarea în Constanța.

 

În total, cocaina ar valora între 80 și 300 de milioane de euro. Cantitatea de droguri pe care ar fi păstrat-o în depozitul din România le-ar fi adus suspecților între 8 și 32 de milioane de euro.

Dosarul drogurilor ascunse în butoaie cu fructe congelate. Cum au fost găsite stupefiantele

Drogurile au fost găsite în butoaie și cutii cu pulpă de fructe. Containerul cu aceste butoaie a intrat prin Portul Constanța în 18 septembrie și apoi a fost transportat la Aiud.

Potrivit DIICOT, ”71 de butoaie conținând pulpă de fructe congelate au fost mutate într-un autocamion frigorific. Transbordarea s-a efectuat din containerul maritim care conținea circa 16 tone de produs încărcat în 75 de butoaie din material plastic, fiecare având o cantitate netă de circa 200 kilograme”.

Transportul trebuia să ajungă în Olanda în 25 septembrie 2024. Însă în 24 septembrie, autocamionul a fost oprit la Punctul de trecere  Nădlac 1. A fost descoperită cocaină în butoaiele care conțineau aproximativ 15 tone de pulpă de fructe.

Apoi au fost derulate percheziții, inclusiv în municipiul Aiud. Acolo, rețeaua amenajase un depozit pentru a plasa o parte din marfa transportată: 4 butoaie din material plastic și 88 de cutii ce conțineau aproximativ 880 kilograme fructe congelate.

sursă: stirileprotv.ro, diicot.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cometfire

    miercuri, 25.09.2024 at 22:00

    Nonsense. „They” didn’t figure that out by extra kilometers & a year old business (nowhere near enough for a search warrant). There is 100% chance, that one of their own gave a „heads-up” to the Authorities. In this particular instance 👏 bravo to the cops. Well done. Stick with this stuff & leave the herb alone 😉👍

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate