Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi bărbați din Alba, condamnați pentru patru copaci tăiați. Urmărire prin pădure, anchete și pedepse date după trei ani

Publicat

Închisoare cu suspendare pentru patru copaci tăiați: pedeapsa primită de doi bărbați din Alba din partea magistraților Judecătoriei Sebeș. 

Este vorba despre patru goruni pe care bărbații i-au tăiat fără a avea dreptul. Recent, la câțiva ani de la comiterea faptei, în data de 29 iunie 2023, magistrații din Sebeș i-au condamnat pe cei doi. 

Motivarea a fost făcută publică și în ea se poate vedea cum au fost aceștia identificați. Este vorba despre o urmărire prin pădure și apoi o anchetă a pădurarului și a polițiștilor pentru a-i pune la fața locului pe cei doi.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 31.12.2019, orele 08:42, organele de poliție au fost sesizate prin serviciul SNAU 112 de către, pădurar în cadrul OS Sapcea Cugir, cu privire la faptul că, în timp ce s-a aflat în patrulare în cantonul pe care îl are în pază, l-a surprins în UA 69 – Cantonul 15 Laz, pădure proprietatea comunei Săsciori, în punctul numit „ În Vii”, pe inculpatul care a tăiat și sustras mai mulți arbori specia gorun.

Ajunși la fața locului, organele de poliție l-au găsit pe martorul (…) care, a relatat că împreună cu inculpatul (…) s-a mai aflat încă o persoană, pe care o cunoștea din vedere, ambele persoane au fugit prin pădure, lăsând la fața locului un topor și doua centuri cu ajutorul cărora au tras lemnele din pădure către drumul de acces.

Apoi, polițiștii  s-au deplasat la locuința inculpatului care se află la o distanța de aproximativ 150-200 metri de locul comiterii faptei.

În timp ce se apropiau, din locuința a ieșit inculpatul (…) acesta fiind cea de a doua persoană care a fost văzută în pădure împreună cu cel de al doilea bărbat.

Acesta văzând că organele de poliție se apropiau, a încercat să plece cu autoturismul, motiv pentru care a fost oprit și legitimat.

În continuare, organele de poliție, însoțite de pădurari s-au deplasat la locul tăierii arborilor, ocazie cu care au fost identificate pe o suprafață de 100 mp un număr de 4 cioate specia gorun, tăiate nemarcate la 10 centimetri de nivelul solului.

La o distanță de aproximativ 150 de metri de locul comiterii faptei au fost găsite un număr de 8 bucăți material lemnos specia gorun care s-au observat că au fost târâte de la locul tăierii, iar în urma verificării de către organele silvice s-a stabilit că proveneau de la unul din cei 4 arbori și care a fost secționat în 8 bucăți.

S-a constatat că restul arborilor nu au fost găsiți la fața locului, iar cele 8 bucăți material lemnos au fost lăsate în custodia pădurarului”, se arată în motivarea instanței.

Judecătorii i-au găsit vinovați pe cei doi și i-au condamnat la câte o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare pentru tăiere ilegală de arbori.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax