Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi câini din rasa Malinois au mușcat până au ucis un cățel. Procurorii din Aiud au vrut să închidă dosarul. Ce s-a întâmplat

Publicat

Procurorii din Aiud au vrut să închidă un dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenţie fără drept. Mai exact, au vrut să închidă un dosar penal deschis pe numele unui bărbat din Ocna Mureș, stăpân de câini din rasa Malinois. 

Cei doi câini ai săi au ucis un alt câine. Fapta s-a petrecut la sfârșitul anului 2021, iar aproape doi ani mai târziu, procurorii au vrut să închidă cazul. Însă magistrații Judecătoriei Aiud s-au opus. 

Procurorii au cerut închiderea dosarului, iar în data de 8 noiembrie, judecătorii din Aiud s-au opus.

Cum au ucis cei doi Malinois un alt câine

În data de 23 decembrie 2021, pe timp de seara, în jurul orei 19.30, bărbatul se plimba cu cei doi câini ai săi pe o stradă din Ocna Mureș. Câinii nu aveau botniță și nici nu erau ținuți în lesă.

La un moment dat, cei doi câini au văzut un alt câine și l-au atacat. Animalul a fost mușcat atât de tare, încât medicii veterinari nu au mai avut cum să îl salveze și au fost nevoiți să îl eutanasieze.

După ce dosarul a stat pe masa procurorilor din Aiud, aceștia au decis să îl închidă deoarece nu ar mai fi fost interes public și continuarea procesului ar fi fost prea scumpă.

Asta în situația în care bărbatul este cunoscut pentru agresivitatea câinilor, care în trecut au mușcat și persoane pe stradă. De asemenea, bărbatul este un cunoscut al polițiștilor din Ocna Mureș.

Ce au decis judecătorii

Aceștia au spus că nu se poate renunța la urmărirea penală din mai multe considerente. În primul rând că bărbatul a ieșit cu cei doi câini fără lesă și botniță.

Deși câinii din rasa Malinois sunt câini puternici și cu o mușcătură care poate provoca răni serioase aceștia nu sunt considerați periculoși. Din acest motiv, stăpânii nu sunt obligați să le pună botniță.

De asemenea, bărbatul nu a depus nici un efort, pentru a a-și opri câinii din atac.

”În acelaşi context, trebuie notat că suspectul nu a iniţiat niciun demers în vederea înlăturării sau diminuării consecinţelor infracţiunii.

Toate aceste elemente privind pericolul reprezentat de cei doi câini rasa Malinois deţinuţi de suspect, conduita şi circumstanţiale personale ale acestuia sunt incompatibile cu pronunţarea unei soluţii de renunţare la urmărirea penală, fiind de natură a infirma concluzia că nu există interes public pentru continuarea cercetărilor şi angajarea răspunderii penale a făptuitorului”, au precizat magistrații.

Drept urmare au desființat soluția de confirmare a urmării penale și au trimis dosarul înapoi la procurori pentru continuarea cercetărilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax