Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Doi copii atacați de urs, într-o localitate din Sibiu, situată aproape de limita cu județul Alba

Publicat

Doi copii de 8 și 11 ani au fost atacați de un urs, în localitatea Armeni, comuna Loamneș, din județul Sibiu. Localitatea din Sibiu este foarte aproape de limita cu județul Alba. Atacul s-a produs luni, 18 aprilie, în jurul prânzului. 

Potrivit ISU Sibiu, în urma unui apel venit pe numărul de unic de urgență 112, din partea unui cetățean care semnala faptul că doi copii au fost atacați de un urs la marginea satului, pompierii militari din cadrul ISU Sibiu, au intervenit de urgență, cu un echipaj SMURD cu medic, în localitatea Armeni, comuna Loamneș pentru a acorda îngrijiri medicale unor minori în vârstă de aproximativ 8 și 11 ani.

La fața locului, cei doi copii erau conștienți, cooperanți și stabili, unul dintre ei fiind transportat la CPU Luther cu plăgi mușcate la nivelul scalpului și șoldului.

UPDATE: Primarul comunei Loamneș a dat detalii despre incident.

„S-a întâmplat la ieșire din sat (Armeni – n.r.), la vreo 300 de metri. Copiii erau cu niște oi pe câmp și cu câinii. Dintr-odată a venit ursul, cred că era gonit de undeva. Când i-a văzut pe copii, i-a atacat.

Unul dintre ei a fost transportat la spital și, din fericire, nu este rănit grav. Celălalt este acasă, s-a speriat. Ar fi putut să aibă loc o tragedie.

Cel mai mare dintre frați s-a ascuns în tufiș, dar pe cel mic l-a mușcat. Noroc că aveau după ei doi câini, ei au sărit pe urs”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Maria Greavu, primarul comunei Loamneș.

Aceasta a mai spus că fondul forestier din zonă a fost verificat recent și nu se știa de prezența vreunui urs. Cu toate acestea, o ursoaică cu pui ar putea fi în zonă.

sursă foto: arhiva alba24.ro rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 18.04.2022 at 16:07

    Cred că nici în evul mediu nu aveau loc astfel de evenimente. Mulţumim parlamentarilor că au o mare grijă de lighioane. Poate pe undeva este de înţeles. Pentru că poate se înţeleg mai bine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax