Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doi polițiști au fost agresați fizic într-un cartier din Alba Iulia. Reprezentanții IPJ Alba au spus că au fost doar înjurați

mascati politie noaptea

Publicat

O femeie și un bărbat din Alba Iulia, care locuiesc în cartierul ”Lumea Nouă” din Alba Iulia sunt cercetați penal pentru ultraj, după ce au agresat fizic doi polițiști ai IPJ Alba. 

Este vorba despre un scandal care s-a petrecut în seara de vineri 19 iulie 2024, pe strada Eleșteului. Un polițist a fost strâns de gât, iar altul a fost trântit la pământ. 

Sâmbătă 20 iulie, reporterii alba24.ro au solicitat informații legate de caz. Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, într-un comunicat de presă a precizat că cei doi polițiști au fost doar înjurați, fără a preciza că au fost și agresați fizic. În urma agresiunilor fizice, medicul legist a concluzionat că cei doi au nevoie de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

”La fața locului, s-a deplasat o patrulă, fiind identificate două persoane, un bărbat de 43 de ani și o femeie de 46 de ani, ambii din municipiul Alba Iulia, care ar fi adresat injurii polițiștilor.

Starea conflictuală a fost aplanată, iar în urma evenimentului, nu au fost rănite efectivele aflate în serviciu”, au transmis în data de 20 iulie reprezentanții IPJ Alba.

Scandalul din seara de vineri 19 iulie a fost aplanat de luptătorii de la trupele SAS.

Însă, în data de 24 iulie, procurorii din Alba Iulia au prezentat o situație diferită față de cea comunicată de polițiști.

CITEȘTE ȘI: Scandal în cartierul ”Lumea Nouă” din Alba Iulia: Au intervenit luptătorii SAS după ce mai mulți polițiști au fost înjurați

Dinamica incidentului a fost detaliată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Doi polițiști agresați de o familie, în cartierul Lumea Nouă

Ce spun procurorii despre caz.

”S-a reținut astfel că, în seara zilei de 19.07.2024, în jurul orei 2030, inculpata A. N., în timp ce se afla în loc public pe str. Eleșteului, din mun. Alba Iulia, jud. Alba, a agresat fizic persoana vătămată C., lucrător de poliție în cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia – Biroul de Ordine Publică, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, strângându-l cu mâna în zona gâtului, iar în contextul tuturor agresiunilor exercitate, au fost provocate persoanei vătămate leziuni traumatice pentru care s-au stabilit pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, în seara zilei de 19.07.2024, în jurul orei 20: 30 inculpatul A.G., în timp ce se afla în loc public, pe str. Eleșteului, din mun. Alba Iulia, jud. Alba, a agresat fizic persoana vătămată C., lucrător de poliție în cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia – Biroul de Ordine Publică, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, împingându-l cu putere în zona pieptului, iar la scurt timp după, în timp ce se afla la intrarea în curtea imobilului său de pe aceeași stradă, a încercat să lovească persoana vătămată cu un corp contondent tip par, a îmbrâncit persoana vătămată și a provocat căderea acesteia la sol, iar în contextul tuturor agresiunilor exercitate au fost provocate persoanei vătămate leziuni traumatice pentru care s-au stabilit pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale”, au comunicat procurorii din Alba Iulia.

Femeia și bărbatul au fost puși sub control judiciar și sunt cercetați penal pentru ultraj.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate