Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Doi soţi din Vinţu de Jos, judecaţi pentru cultivare de cannabis, achitaţi de instanță. Decizie la Tribunalul Alba


Publicat

droguri cannabis diicotTribunalul Alba a decis achitarea a două persoane din comuna Vinţu de Jos, soţ şi soţie, trimise în judecată de DIICOT Alba Iulia pentru cultivare de droguri de risc fără drept. Decizia poate fi atacată cu apel.

Corcheş Nicolae şi Corcheş Marilena din satul Vurpăr, comuna Vinţu de Jos, au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba, de către procurori de la DIICOT Alba Iulia, pentru cultivare de droguri de risc, în luna ianuarie 2017.

Citește și Doi soți din Vurpăr, comuna Vinţu de Jos, prinși cu 9 kilograme de cannabis. Au fost trimişi în judecată pentru cultivare şi deţinere de droguri

Cei doi soţi au fost găsiţi de anchetatori cu o cantitate peste 8 kilograme de masă vegetală de cannabis în gospodăria proprie. După audierea unor martori şi administrarea de probe, Tribunalul Alba a decis în 29 mai achitarea celor doi inculpaţi. Prin aceeaşi decizie, instanţa a hotărât confiscarea specială a cantităţii de 8,68 kilograme de fragmente de plante de cannabis.

Achitarea inculpaţilor s-a făcut în baza articolului 16 din Codul de Procedură Penală (alin. 1, lit b), potrivită căruia ”fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”, scrie adevărul.ro.

„În baza art. 396 al. 5 Cpp rap. la art. 16 al. 1 lit. ”b” Cpp achită pe inculpaţii: 1. Corcheş Nicolae …. şi 2. Corcheş Marilena …. – de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de cultivare de droguri de risc, fără drept, faptă prev. şi ped. de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000 cu modificările şi completările ulterioare. În baza art. 112 al. 1 lit. ”f” Cp dispune confiscarea specială a cantităţii de 5,88 Kg fragmente de plante cannabis (proba nr. 1) şi a cantităţii de 2,80 Kg fragmente de plante cannabis (proba nr. 2), depuse în camera de corpuri delicte din cadrul I.G.P.R. – D.C.J.S.E.O. Constată că inculpaţii Corcheş Nicolae şi Corcheş Marilena s-au aflat sub măsura controlului judiciar, începând cu data de 26.10.2016 şi respectiv 25.10.2016 şi până la data de 20.03.2017. În baza art. 275 al. 3 Cpp suma de 1070,34 lei reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală, va rămâne în sarcina statului”, se afirmă în minuta deciziei de la Tribunalul Alba.

sursa: adevărul.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu de vegetație în apropierea Parcului Dendrologic din Alba Iulia. Un alt incendiu a izbucnit la Vințu de Jos

Publicat

Două incendii de vegetație au izbucnit sâmbătă spre duminică noaptea.

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vințu de Jos, a intervenit sâmbătă seară pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe raza comunei Vințu de Jos.

La fața locului au fost trimise 2 mașini.

În același timp, un alt incendiu de vegetație a izbucnit în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia, unde a fost trimisă o autoutilitară de stins incendii.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Intervenție dificilă a pompierilor, din cauza unor mașini parcate neregulamentar pe o stradă din Alba Iulia

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au anunțat sâmbătă seară că mașinile de pompieri au ajuns foarte greu la un bloc din Alba Iulia, unde primiseră o alertă de incendiu. 

Motivul îl reprezintă mașinile parcate neregulamentar. 

”Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervina la un posibil incendiu de apartament pe str. Vasile Goldiș în municipiul Alba Iulia.

La ajungerea fortelor de intervenție la fața locului s-a constatat ca era vorba despre o tigaie uitată pe foc de proprietari, fără probleme deosebite.

Intervenția a fost în schimb îngreunată de accesul foarte dificil pe stradă din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

Dorim sa atragem atenția prin intermediul dumneavoastră cetățenilor că din această cauza mașinile de stingere sau ambulanțele pot ajunge cu întârziere la solicitări” au transmis reprezentanții ISU Alba.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ANSVSA a modificat prețurile la verificarea documentelor pentru animalele de companie și pentru cele destinate exportului

Publicat

ANSVSA a actualizat tarifele pentru siguranța animelelor. Noile prețuri se aplică pentru firmele care exportă animale în alte țări dar și pentru românii care solicită asistență în timpul călătoriei pentru animalele de companie.

Ordinul nr. 49/2021 privind modificarea Ordinului președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ca urmare a actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Atfel, tarifele aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor au fost modificate potrivit legestart.ro

Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014  se modifică în urma actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2020.

Inflația a fost calculată pentru perioada ianuarie 2020-decembrie 2020 sau la data intrării în vigoare a tarifului-decembrie 2020 pentru tarifele intrate în vigoare în anul 2020.

Potrivit noilor modificări, verificarea documentelor sanitare veterinare însoțitoare și a îndeplinirii condițiilor sanitare veterinare de export al mărfurilor supuse controalelor sanitare veterinare de frontieră este acum 48 de lei.

Iar acordarea asistenței veterinare animalelor de companie, în timpul călătoriei, la solicitarea proprietarului este 70 de lei.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba. Care sunt condițiile pentru a deveni donator

Publicat

Echipa ”Donează sânge, fii erou!” organizează în perioada 19-23 aprilie 2021 o campanie de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară.

În Alba Iulia, campania va avea loc la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, B-dul Revoluției 1989 nr. 23 (în incinta Spitalului Județean de Urgențe Alba), de luni până vineri în intervalul orar 07:30-12:00.

Pentru a lua legătura cu Centrul de transfuzie, cei care doresc să doneze pot suna la numărul: 0258.834.050.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge

• vârsta: 18-60 ani;
• greutatea: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg;
• pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
• să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli
infecțioase, etc.);
• să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
• să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3
luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
• să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (dar anticoncepționalele și suplimentele
alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
• să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
• să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
• să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Fiecare donator va obține bonuri de masă în valoare totală de 65 lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă sau de la universitate și o reducere de 50% pentru un abonament la mijloacele de transport în comun pe timp de o lună.

”De asemenea, echipa noastră vă va întâmpina cu multe bunătăți și premii, iar pentru a vă bucura de întreaga experiență de donare, vă invităm să instalați aplicația BlooDoChallenge (disponibilă pe App Store și pe Google Play) pentru a beneficia de multe oferte speciale de la partenerii noștri. Împreună suntem eroi!” au transmis organizatorii campaniei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate