Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Donaţii pentru copii din familii defavorizate, la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din Alba Iulia. Cum puteţi participa la acţiune

Publicat

academia doamnelor 1 Una din cele mai serioase campanii naționale de ajutorare a copiilor cu care soarta a fost mai puțin generoasă, „ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi”, beneficiază în acest an de sprijinul Centrului de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia și al Primăriei Alba Iulia.

„Este o acțiune în care ne implicăm cu mult drag și ne dorim să fim, și în acest caz, un liant între cei care au ceva de oferit și cei care au nevoie de sprijin, astfel încât să construim o comunitate mai puternică”, a declarat Ana Cosma, coordonatoarea centrului.

Începând cu data de 2 decembrie, între orele 10.00 și 18.00, cei care doresc vor putea aduce la sediul centrului din strada Gladiolelor 3A, cutii de pantofi care în prealabil au fost frumos „îmbrăcate” în hârtie de cadouri – separat corpul și capacul cutiei, pentru ca voluntarii ShoeBox să poată verifica conținutul cutiei și să o sigileze ulterior – în care pot pune lucruri sau jucării pe care doresc să le ofere unor copii aflați în situații defavorizate.

„Luna decembrie este luna celor care știu să dăruiască, mai mult decât să primească. Asta este menirea „Academiei”, de a ne învăța că felul în care dăruiești este mai important decât ceea ce dăruiești. Împreună putem arăta că sentimentul de a oferi ocupă un loc mai important decât se crede în viața noastră, că putem pierde obișnuința de a fi preocupați doar de noi, dăruind celor la care <bucuria> nu a ajuns încă”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

La nivelul județului Alba, campania ShoeBox este coordonată de Anca Tabără, cea care s-a ocupat și în anii trecuți de acțiune, reușind să o facă un adevărat succes.

Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia a fost înființat prin proiectul cu acelaşi nume, implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia şi finanţat prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), Direcţia Generală de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 prin Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Centru, Axa prioritară 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”, DMI 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

În prima lună de la inaugurare, aici au avut loc cinci workshop-uri pe diferite teme, o conferință dedicată Zilei Mondiale a Diabetului, precum și o șezătoare de Lăsatul Secului, organizată împreună cu Grupul Vatra din Geoagiu de Sus, care s-a bucurat de aprecierea unanimă a celor prezenți.

Vezi și  FOTO: Lăsatul Secului, sărbătorit la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din Alba Iulia. Șezătoare tradițională, cântece și dansuri populare

De asemenea, în cadrul centrului și-a început activitatea un club de handmade, care are deocamdată întâlniri săptămânale, în fiecare zi de miercuri, de la ora 11:00.

Tot la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” găsiți și un punct de promovare a micilor afaceri, unde cei care doresc să își promoveze produsele și serviciile lasă cărți de vizită sau flyere pe care persoanele interesate le pot lua, realizându-se astfel o legătură directă între ofertant și beneficiar.

Totodată, în baza unei colaborări cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Alba, Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia va organiza o serie de seminarii pe teme de sănătate. Accesul la aceste seminarii, care vor fi susținute de specialiști în diverse domenii, va fi liber, ca de altfel la toate workshop-urile organizate de centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax