Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal deschis după ce patru cocktail-uri Molotov au fost găsite în Cetatea din Alba Iulia. Ce indicii caută polițiștii

Publicat

Polițiștii de la IPJ Alba au deschis un dosar penal in rem, în urma celor patru stricle ce par a fi Cocktail-uri Molotov, găsite într-o plasă, într-un coș de gunoi, în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia. 

Dosarul penal a fost deschis pentru infracțiunea de nerespectare a regulilor materialelor explozibile.

Cele patru sticle au fost duse în laboratorul criminaliștilor de la IPJ Alba pentru cercetări. Mai exact, criminaliștii analizează compoziția substanței din sticle ce pare a fi un material inflamabil și au ridicat urme de pe recipiente.

De asemenea se analizează imaginile video de pe camerele de supraveghere din zonă pentru a identifica persoana care a băgat plasa cu sticle în coșul de gunoi.

Mai multe surse au declarat pentru alba24.ro că lichidul din sticle mirosea a combustibil.

La o simplă privire se poate vedea cu ușurință că sticlele au fost preparate pentru a acționa ca și un cocktail Molotov. La fel de simplu este să găsești o rețetă pentru internet pentru a produce un astfel de obiect incendiar.Un recipient de sticlă este umplut cu substanță inflamabilă, iar gura recipentului este acoperită cu o pânză. De asemenea o parte din pânză este introdusă în sticlă pentru a fi îmbibată în soluția infalabilă.

Cocktailul Molotov este una dintre cele mai rudiementare bombe incendiare folosite adeseori în lupte de gherilă, sau în timpul protestelor de stradă.

Sticla incendiară a devenit un simbol al rezistenței civile din Ucraina, unde cetățenii erau îndemnați să confecționeze cocktail-uri Molotov, pentru a fi folosite împotriva invadatorilor ruși.

Reamintim că mai multe sticle ce par a fi Cocktail-uri Molotov au fost descoperite miercuri, 8 februarie, în jurul orei 10.10, în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia.

Cele patru sticle au fost găsite într-un coș de gunoi amplasat lângă Catedrala din Cetatea Alba Carolina.

CITEȘTE ȘI: VIDEO ALERTĂ La Alba Iulia: Plasă cu patru Cocktail-uri Molotov descoperită lângă Catedrala Încoronării din Cetatea Alba Carolina

Acestea erau puse într-o plasă de cumpărături.

Cei care au făcut descoperirea au fost angajații Polaris, care se ocupă de curățenia stradală din oraș și din Cetatea Alba Carolina. Angajații au fost cei care alertat autoritățile.

Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 10:00, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către Poliția Locală Alba Iulia cu privire la faptul că angajați ai firmei de salubritate au găsit, într-un coș de gunoi amplasat în parcul din fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, o sacoșă cu 4 sticle, în care se găsește o substanță posibil inflamabilă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax