Connect with us
Publicitate

CUGIR

Dosar penal în cazul tinerei din Alba intrate în comă după o anestezie la Spitalul din Cugir. Ce spune soțul acesteia

Publicat

Familia tinerei aflate în comă pe secția ATI a Spitalului din Alba Iulia, după o anestezie efectuată la Spitalul din Cugir, a făcut o plângere penală. 

Mai exact, soțul femeii, Ioan Kulcsar, a declarat pentru alba24.ro că prin avocat a depus o plângere la poliție, în data de 1 februarie 2023. 

Un dosar penal in rem a fost deschis pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu, dosar aflat în lucru la procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Soțul femeii a precizat că starea de sănătate este în continuare critică, dar stabilă.

De asemenea familia are foarte multe întrebări la care nu a primit răspuns din partea spitalului din Cugir. Una dintre cele mai mari întrebări este ce s-a întâmplat în perioada de timp de când au început manevrele de resuscitare, când au ajuns cei de la Terapie Intensivă și ce s-a întâmplat în acele momente, a precizat pentru alba24.ro, Ioan Kulcsar.

De asemenea, bărbatul nu înțelege de ce a fost anunțat la ora 18.00 de starea de sănătate a nevestei și de ce nu a fost anunțat mai devreme de reprezentații unității.

CITEȘTE ȘI: Reacția Spitalului din Cugir în cazul tinerei care a intrat în comă după o anestezie. Ce proceduri ar fi urmat medicii

Reamintim că este vorba despre cazul tinerei de 25 de ani din Alba, care se află în stare gravă, pe secția ATI din Alba Iulia, după o anestezie realizată în unitatea medicală din Cugir.

După începerea procedurii de anestezie, starea tinerei s-a înrăutățit, nu a răspuns procedurilor și a intrat într-un stop respirator, a precizat managerul spitalului, Arion Florin, pentru Alba24.ro.

Apoi, doi medici au început să îi facă manevre de resuscitare, dar nu au reușit, fiind chemați după o oră de la începerea procedurilor medicii de pe terapie intensivă mobilă, care au transferat-o de urgență la ATI Alba Iulia.

Conducerea spitalului spune că o posibilă cauză pentru cele întâmplate poate fi „o complicație imprevizibilă a anesteziei generale, întâlnită rar în practica curentă”.

CITEȘTE ȘI: O tânără din Alba a ajuns în stare gravă la ATI după o anestezie făcută la Spitalul Cugir. Scrisoarea emoționantă a soțului

Într-o postare pe Facebook soțul femeii a prezentat situația și caută răspunsuri la întrebări legate de modul în care s-a realizat procedura medicală, dar și manevrele de resuscitare.

”În data de 14.12.2022, ora 12:11 minute am schimbat ultimele cuvinte cu ea, urmând ca după aceea să intre în operație…

După multe ore de așteptare și gânduri, am fost anunțat telefonic abia la ora 18:08 minute că Iulia a fost transferată în jurul orei 15 la Spitalul Județean Alba, în stare critică, în comă profundă și insuficiență de organe multiple, cu șanse minime de supraviețuire.

Am aflat mai târziu că intervenția propriu-zisă nu s-a mai efectuat iar degradarea stării de sănătate a sotiei mele a început după spusele doamnei doctor anestezist N. G. E., nu după injectarea totală a anesteziei ci după injectarea doar a unei substanțe cu acțiune redusă.

Până în acea zi, Iulia a mai suportat alte două anestezii, fără nici un fel de problemă.

Până în momentul de față nici unul dintre cei care aveau obligația morală de a ne explica ce s-a întâmplat cu adevarat și din ce cauză Iulia este în această stare, nu au făcut-o și dacă am solicitat în scris un răspuns clar, ni s-a oferit următoarea explicație: „poate fii o complicație imprevizibilă a anesteziei generale întâlnite rar în practica curentă”.

Nu pot înțelege DE CE o intervenție care i s-a prezentat a fi una de scurtă durată și destul de simplă a avut o evoluție atât de dramatică, DE CE pe corpul Iuliei au rămas urmele unei traheostomii începute și nereușite de către doctorul ginecolog M. I. S., DE CE am fost anunțat atât de târziu de starea ei, DE CE dacă a primit oxigen în permanență (cum ne-a spus doamna doctor anestezist N.G.E) a fost afectată atât de grav neurologic?

Întrebările „DE CE?” sunt multe și doar Dumnezeu știe dacă voi primi vreodată răspunsurile mult așteptate…”, este o parte a postării acestuia.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anghel

    vineri, 17.02.2023 at 19:43

    Soțul de ce nu a mers în ziua respectiva acolo?
    Are dreptul și voie sa o aștepta să iasă din operație și după sa o ajute cu ce avea nevoie pana când își revenea?
    Atunci afla mai repede….
    La orice operație. ai ales acolo În Cugir se recomanda sa fie și un aparținător…. de ce nu a mers nimeni?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax