Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal în cazul vandalismului produs la Cetatea Căpâlna, sit UNESCO. Polițiștii din Alba s-au autosesizat

Publicat

Reprezentanții IPJ Alba au reacționat ca urmare a vandalizării produse la Cetatea Dacică de la Căpâlna, prezentate aici de Alba24

Reamintim că mai multe artefacte dacice, din metal, au fost tăiate cu flexul și prinse de panoul de informare al Cetății Dacice de la Căpâlna. Artefactele au fost prinse de panou cu șuruburi.

Precizările Poliției:

”Urmare apariției în spațiul public a unor informații cu privire la vandalizarea Cetății UNESCO, de la Căpâlna, Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Alba face următoarele precizări:

La data de 27 octombrie 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că persoane necunoscute ar fi distrus, prin vopsire, un semn de orientare turistică și o bancă din lemn, aflate în proximitatea Cetății Căpâlna și ar fi montat, pe panou, mai multe obiecte metalice.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, iar obiectele au fost ridicate, urmând să fie expertizate.

În funcție de rezultatul expertizei, cercetările vor fi extinse cu privire la posibile fapte de furt și braconaj arheologic”.

Cetatea de la Căpâlna este înscrisă în patrimoniul UNESCO și în administrarea Consiliul Județean Alba. Muzeul Unirii din Alba Iulia plătește un paznic care să verifice cetatea.

Acesta a și descoperit actul de vandalism, fiind și cel care a făcut poze cu piesele prinse în șuruburi de panou. Cel mai probabil a fost făcut în recent, la sfâtșitul lunii octombrie, pe timp de noapte.

Directorul Muzeului Unirii din Alba Iulia a precizat pentru alba24.ro că piesele au fost tăiate cu flexul, iar apoi au fost duse la Cetate. Sunt piese dacice, care au avut valoare, însă acum sunt distruse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax