Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Dosarul Berbeceanu: Procurorul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, audiat la DNA Bucureşti


Publicat

Procurorul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, este audiat la DNA Bucureşti, miercuri, în dosarul deschis în cazul sesizării de către fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a unor fapte de corupţie a unor procurori din structura de investigare a crimei organizate.

Citește și Şeful DIICOT Alba, un poliţist BCCO şi un procuror, URMĂRIȚI PENAL de DNA. Sunt acuzaţi de abuz în serviciu în legătură cu DOSARUL BERBECEANU

UPDATE: Ioan Mureşan a ajuns la sediul DNA în jurul orei 10.00 şi a plecat la ora 12.30, potrivit realitatea.net. Acesta nu a făcut niciun fel de declaraţii.

Potrivit unor surse din DNA citate de realitatea.net, acesta a fost audiat într-un dosar ce vizează modul în care a fost constituit dosarul în care Traian Berbeceanu este cercetat pentru sprijinirea unei grupări infracţionale.

În luna iulie 2013, Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba Iulia a înaintat un raport către IGPR în care a semnalat deficienţe majore şi ilegalităţi în colaborarea cu DIICOT, raport care a ajuns ulterior la DNA. Berbeceanu a fost audiat în acest caz de mai multe ori, la sfârşitul anului trecut.

Procurorii DNA au deschis o anchetă după ce Berbeceanu a redactat un raport în care sesizează fapte de corupţie a unor procurori din structura DIICOT Alba Iulia. Aceleaşi fapte au fost sesizate şi printr-o scrisoare semnată de fostul şef al BCCO Alba, care a fost făcută publică după ce acesta a fost reținut.

Vezi AICI Scrisoarea transmisă de Berbeceanu

În scrisoare, unul dintre principalii acuzaţi este procurorul Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba Iulia. Acesta a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputaţia ca urmare a acuzaţiilor lansate de Berbeceanu, iar instituţia s-a pronunţat favorabil în acest caz.

Citeşte şi CSM apără reputaţia procurorului Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba Iulia, în conflictul cu Traian Berbeceanu

Comisarul şef Traian Berbeceanu este cercetat de DIICOT – Structura Centrală, care a preluat cazul de la unitatea din Alba Iulia de la 1 noiembrie 2013, sub acuzaţiile de favorizarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală prin comerţ ilegal de produse petroliere, ce ar fi condusă de oamenii de afaceri Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu. Traian Berbeceanu a fost ridicat de poliţiştii BCCO de la domiciliul din Deva, în 23 octombrie, după o acţiune ce a cuprins 11 percheziţii în Alba şi Hunedoara la persoane suspectate de evaziune fiscală cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei. Acuzat că a sprijinit acest grup, în 24 octombrie, seara, a fost arestat preventiv. Alte acuzaţii sunt favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Înalta Curte a judecat recursul în acest caz, iar în 26 noiembrie a decis eliberarea sa din arest preventiv. Ulterior, instanţa a îndreptat o eroare materială din sentinţă şi i-a dat dreptul să desfăşoare activităţi de ofiţer de poliţie, astfel că acesta se întoarce la munca de poliţişt, pe un post la IPJ Hunedoara. Berbeceanu a declarat că este nevinovat și consideră că este victima  jocurilor de interese dintre anumiți procurori de la DIICOT Alba, patroni influenți ai unor firme cercetate pentru diverse infracțiuni și politicieni.

Citiți și Berbeceanu a fost transferat la București. Scrisoare din arest: „Stau după gratii în baza unui dosar , în baza unor vinovăţii inventate!”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO:”Izbucul” de la Gară – o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia. Apare la fiecare ploaie torențială

Publicat

Ploaia torențială care a căzut vineri după-amiaza, în Alba Iulia a transformat din nou partea dinspre gară a  Bulevardului Încoronării în ”piscină”. Deși a durat doar câteva minute, a fost suficient să se blocheze canalizarea și să refuleze, așa cum se întâmplă de obicei, când este vorba despre o cantitate mai mare de apă.

”A reaparut izbucul de la gară”, a scris cititorul care ne-a trrimis imaginile. Este o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia și apare la fiecare ploaie torențială.

Aproape la fiecare ploaie mai puternică zona intersecției Bulevardului Încoronării cu Bulevardul Ferdinand se umple de apă. Capacele canalelor sunt dislocate de presiunea apei colectate care refulează pe stradă ca dintr-o arteziană.

Nu a fost singurul loc în care furtuna a creat probleme. Din imaginea postată de de o albaiuliancă pe Facebook se poate vedea că și străzile din Cetatea Alba Carolina au fost inundate.

Reamintim că meteorologii au anunţat un nou Cod Portocaliu de furtuni valabil pentru jumătate din ţară, inclusiv judeţul Alba. Avertizarea este valabilă până în această noapte, însă condiţii de instabilitate atmosferică vor fi şi la începutul săptămânii viitoare, în unele zone.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Nu mai este nevoie de acordul vecinilor pentru înființarea unei firme. Legea intră în vigoare din 5 iulie

Publicat

birou

Nu va mai fi nevoie de acordul vecinilor în cazul în care se înființează firme care au sediul social într-un imobil cu destinația de locuințe. Legea nr. 102/2020 care aduce modificări în reglementarea societăților comerciale a fost publicată joi seara în Monitorul official și intră în vigoare din 5 iulie.

Potrivit actului normative, a fost eliminat acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială.

De asemenea, s-a renunțat la interdicția pentru persoane fizice sau juridice de a fi asociat unic în mai mult de o singură societate cu răspundere limitată (SRL).

Din 5 iulie, în aceeași încăpere vor putea avea sediul social mai multe firme.

Legea nr. 102/2020 abrogă și prevederea din Legea societăților: „La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare”.

surse: hotnews.ro, avocatnet.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Ajutoare sociale suspendate la Aiud. 10 persoane au rămas fără bani pentru că nu și-au făcut orele de muncă

Publicat

Primarul municipiului Aiud, Oana Badea, a suspendat vineri plata ajutorului social pentru 10 beneficiari.

Edilul a explicat într-o postare pe Facebook că a luat această măsură deoarece oamenii nu și-au îndeplinit obligația de a presta un anumit număr de ore de muncă.

”Astăzi am semnat 10 suspendări de ajutor social pentru că beneficiarii nu au prestat orele de muncă. Nu e prima dată când fac acest lucru.

De ce comunic acest aspect? Pentru că există tentația de a se generaliza în ceea ce mă privește. Dacă pentru unii primari, beneficiarii de ajutor social sunt masă de manevră, pentru mine, sunt o parte a comunității pe care o sprijin conform legii, ÎN MĂSURA ÎN CARE ÎȘI RESPECTĂ OBLIGAȚIILE FAȚĂ DE COMUNITATE”, a scris Oana Badea pe Facebook.

Suspendarea ajutoarelor s-a făcut printr-o dispoziție semnată de primarul Aiudului, iar decizia poate fi contestată în contencios administrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii din Alba Iulia care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și profesorii coordonatori, premiați de Primărie

Publicat

Elevii din Alba Iulia care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională 2020 au fost premiați de Primăria Alba Iulia. 

Vineri, în Cetatea Alba Carolina, cei 10 elevi au fost premiați de către reprezentanții primăriei cu câte 1.000 de lei.

Nici profesorii coordonatori nu au fost uitați de autorități, aceștia fiind premiați și ei cu câte 500 de lei de persoană, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia într-un comunicat de presă.

Cine sunt elevii și profesorii premiați de Primăria Municipiului Alba Iulia:

Elevi

Cârnaț Alina Ioana

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Hîrlea Sorana Natalia

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Daisa Ioana Maria

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Irimescu Carina Daniela

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Hulea Daria Anamaria

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Cinăzan Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Necș Alexia Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Nicolae Alexandra

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Oltean Darius Nicolae

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Toader Ciama Alecsia Ioana

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Cadre didactice

Teișan Genoveva

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Țibea Maria

Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

Oltean Sabina Larisa

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Cristea Luciana

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Niculescu Claudia Raveca

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Rus Luciana Mirela

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia

Lupșa Alina

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Hada Adriana

Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

Șopterean Adriana

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Ursu Gabriela

Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia

Furdui Veronica Mirona

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Arsu Narcisa Ștefania

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Ispas Anca Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Marinescu Rodica Florica

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Bojor Ana Maria

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

Sava Gabriela Corina

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

 

sursă foto/info: Primăria Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate