Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul „căutătorilor de aur”: Nepot al primarului din Roşia Montană şi alţi inculpaţi, sub control judiciar. Cei 11 arestaţi, acuzaţi de furt şi spălare de bani

Publicat

perchezitii aur rosia montana_6 Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a transmis precizări legate de Dosarul „căutătorilor de aur” din Roşia Montană. Astfel, cele 11 persoane arestate sunt cercetate pentru furt calificat şi spălare de bani, iar alte cinci, printre care şi un nepot al primarului din localitate, sunt sub control judiciar.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au solicitat instanței de judecată, miercuri, arestarea preventivă a inculpaților Nicolae Tomuş, Valentin Cenuşă, Viorel Bratima, Horea Rubin Sicoe, Daniel Samuel Tomuş, Ioan Gheorghe Anca, Ioan Corcheş, Marius Florin Leahu, Vasile Sorin Petaca, Cornel Cristian Toma şi Alexandru Petaca, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și spălare de bani, potrivit sursei citate.

Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, care a dispus emiterea de mandate de arestare preventivă față de inculpați pe o durată de 30 de zile.

Vezi şi Tribunalul Alba a admis cererea de arestare preventivă pentru 11 persoane din dosarul „căutătorilor de aur” de la Roşia Montană

De asemenea, procurorii au dispus la aceeași dată, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de inculpaţii Valeriu Marian Oţoiu, Darius Bogdan Bota, Gavril Füreszes, Petru Rostaş şi Andrei Furdui (nepot al primarului din Roşia Montană, Eugen Furdui – n.r.)

Citeşte şi Dosarul „căutătorilor de aur” de la Roşia Montană: Un consilier judeţean, rude ale primarului şi patronul unui club, printre cei vizaţi în anchetă

Vezi şi FOTO-VIDEO: Persoanele vizate în dosarul „căutătorilor de aur” de la Roșia Montană, aduse la IPJ Alba. Cum opera reţeaua

„S-a reținut că inculpații, începând din anul 2013, în mod repetat, au pătruns în special pe timpul nopții și au sustras din galeriile miniere din Roșia Montană zăcământ cu conținut aurifer, pe care l-au prelucrat și au valorificat aurul rezultat, pe de o parte, iar pe de altă parte au procedat la dobândirea, prin achiziționare, de cantități de aur rezultat din furturi și prelucrare, de la diverse persoane care sustrag zăcământ aurifer și steril din minele și din perimetrul industrial de la Roșia Montană, aur care l-au folosit în scopul obținerii de foloase bănești rezultate din revânzarea în profit.

În cauză se mai efectuează cercetări și față de alte persoane.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Alba – Serviciul de Investigare a Fraudelor și cu suportul tehnic și operativ al SIPI Alba și SRI Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu şi tragerea la răspundere penală a inculpaților.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax