Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul „Corupţie la Finanţe”. Alexandru Duca a ajuns în arestul preventiv IPJ Alba. Are de executat 3 ani şi 6 luni de închisoare

Publicat

Urmare a sentinţei definitive pronunţate joi, 12 iunie, de Înalta Curte în dosarul „Corupţie la Finanţe”, omul de afaceri albaiulian Alexandru Duca, singurul din lotul de inculpaţi care a primit pedeapsă de închisoare cu executare, a fost reţinut de poliţiştii din Alba Iulia şi dus în arestul IPJ Alba. Acesta urmează să stea trei ani şi şase luni după gratii.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-au depistat şi reţinut, joi, pe raza municipiului Alba Iulia, pe Alexandru Duca (52 de ani), din municipiu pe numele căruia Curtea de Apel Târgu Mureş a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de trei ani şi şase luni închisoare. Pedeapsa va fi executată pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă în formă continuată, complicitate la cumpărare de influenţă, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

Condamnatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, urmând să fie transferat în penitenciar, pentru executarea pedepsei.

Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunţat în Dosarul “Corupţie la finanţe”, în care au fost judecați fostul decan al Baroului de Avocați Alba, Doina Scutea, fostul director de la Finanțe Alba, Anghel Bogin, omul de afaceri Alexandru Duca, fostul ofițer SIE, Claudiu Vulpe și Radu Bogdan. Instanţa de fond, Curtea de Apel Târgu Mureş, a decis pedepse de închisoare cu suspendare pentru inculpaţi – cu excepția lui Alexandru Duca, în cazul căreia pedeapsa este cu executare, iar ÎCCJ a judecat această cauză în apel.

Potrivit sentinţei definitive pronunţate în 12 iunie, instanţa a admis doar apelul formulat de inculpatul Anghel Bogin, pentru care a dispus un an şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă şi l-a achitat de acuzaţia de instigare neurmata de executare la infractiunea de abuz în serviciu.

În acelaşi timp, a admis şi apelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticoruptie – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Pentru inculpaţii Doina Scutea, Alexandru Duca, Claudiu Vasile Vulpe şi Radu Bogdan şi partea civilă Fonduri Structurale si de Coeziune SRL, apelurile formulate împotriva sentinţei Curţii de Apel Târgu Mureş au fost respinse.

Citeşte şi Sentinţă definitivă în Dosarul “Corupţie la Finanţe”: Scutea, Bogin, Vulpe şi Bogdan rămân cu pedepse de închisoare cu suspendare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax