Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul crimei din Sibiu care se judecă la Alba: Cum a dus un plic de cafea la identificarea liderului criminalilor, Cosmin Zuleam

Publicat

Un plic de cafea a dus la identificarea unuia dintre cei trei criminali care l-au jefuit și ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner. Modul în care acesta a fost identificat este descris în motivarea Tribunalului Alba unde magistrații au dat undă verde pentru începerea judecății.

În data de 29 august dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Recent motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro

Dosarul crimei se va judeca la Tribunalul Alba, după ce toți judecătorii de la Sibiu au devenit incompatibili.

Un plic de cafea a dus la identificarea celui care a plănuit tâlhăria

Cei trei bărbați care au comis tâlhăria și l-au ucis pe Adrian Kreiner, Costinel Cosmin Zuleam, Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae, au planificat lovitura și și-au ascuns bine urmele, dar au mic detaliu le-a scăpat.

CITEȘTE ȘI: Dosarul crimei omului de afaceri Adrian Kreiner: undă verde pentru judecarea cauzei la Tribunalul Alba

Crima a avut loc în 6 noiembrie 2023. Atunci aceștia au intrat în casa omului de afaceri din Sibiu, l-au imobilizat și au furat ceasuri în valoare de peste 200.000 de euro. Apoi pentru a-și ascunde faptele l-au ștrangulat pe acesta. Adrian Kreiner a decedat în urma procedurii.

După cei trei au fugit din țară.

Cum a fost identificat capul grupării, Costi Cosmin Zuleam

Înainte de atac, cei trei au supravegheat timp de două zile casa omului de afaceri, dintr-o clădire nelocuită, aflata pe aceeași stradă. Acolo au găsit criminaliștii o urmă care a dus la identificare criminalului.

Mai exact, au găsit un fragmet de la un plic de cafea. După ce locul a fost împânzit de criminaliști și polițiști au fost ridicate o serie de probe.

Una dintre ele a fost ”un fragmanet de ambalaj de culoare verde”.

Obiectul a fost analizat de criminalișii din București, după ce a fost ridicată de la fața locului, în urma cercetării criminaliste.

”(…) prilej cu care a fost identificat și ridicat un fragment de ambalaj de culoare verde, cel mai probabil provenind de la un pliculeț cu cafea instant. În urma prelucrării acelui fragment de ambalaj în cadrul Institutului Național de Criminalistică al I.G.P.R. s-a stabilit că, pe acea bucată de plastic există un amestec de profiluri genetice din care s-a extras un profil unic parțial, care apoi a fost rulat în bazele de date europene, context în care au rezultat 2 corespondențe: u o persoană, o corespondență în Slovenia cu aceeași persoană, o corespondență într-o altă țară, cu aceeași persoană, și anume cu numitul Costi Cosmin Zuleam, născut la data de 6 mai 1992, în localitatea Valea Stanciului, județul Dolj”, se arată în motivarea instanței.

Mai pe scurt, Zuleam a fost condamnat pentru mai multe furturi, în diferite țări din Europa, iar în Slovenia profilul său genetic a fost introdus într-o bază de date la nivel European.

Dosar complex

După identifcarea lui Zuleam oamenii legii au mers pe fir și au descoperit și cine erau complicii săi. Ghița și Minae au fost prinși în Scoția și respectiv Irlanda, iar acum se află în arest preventiv la Penitenciarul Aiud.

Zuleam încă nu a fost prins de oamenii legii. Acesta este dat în urmărire internațională, fiind la secțiunea Most Wanted pe site-ul poliției Române.

Cum au acționat în timpul jafului. Ce au comunicat procurorii

Acționând conjugat și coordonat, cei trei au procedat la imobilizarea numitului Kreiner Adrian, pe care l-au legat cu mâinile la spate, fiindu-i imobilizate și picioarele cu aceeași sfoară. Victima a fost apoi așezată pe abdomen, în poziția similară unei bărci, modalitate aptă a crea suferințe extrem de puternice.

Auzind zgomot, fiica omului de afaceri care se afla într-un dormitor de la etaj, a coborât în living unde l-a observat pe unul dintre agresori, fiind la rândul ei observată de acesta. Persoana vătămată s-a reîntors în dormitor de unde a apelat serviciul 112. Doi dintre inculpaţi au urmat-o şi au pătruns în cameră lovind cu piciorul uşa încuiată de aceasta.

Prin utilizarea de amenințări și de violențe fizice, au sustras de la fiica omului de afaceri sumele de aproximativ 40 de euro și 100 de lei, pe care aceasta le avea în portofel, iar de pe un corp de mobilier au sustras 16 ceasuri, de diferite mărci, având o valoare totală de peste 200.000 de euro. Persoanei vătămate i s-a cerut să indice locul unde ţin banii şi pentru că aceasta nu îl cunoştea, dându-şi seama şi de faptul că fusese alertată poliţia, au hotărât să plece. Unul dintre inculpaţi a avertizat-o să nu iasă din cameră, altfel o va omorî, afirmând că în acel moment va merge să îi omoare tatăl.

La finalul activității infracționale, acest inculpat s-a reîntors la victima Kreiner Adrian şi a executat o manevră de asfixie mecanică ce a condus la întreruperea fluxului sanguin spre creier și la instalarea comei” – se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Momentan dosarul nu a primit încă un prim termen de judecată.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate