Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul finanţărilor de la FC Unirea: Termen în mai pentru concluziile expertizei financiar-contabile de la CJ Alba

Publicat

Un nou termen pentru împăcarea părţilor în Dosarul finanţărilor publice de la FC Unirea a avut loc luni la Tribunalul Alba. Dacă solicitările formulate de cei cinci inculpaţi au fost aprobate de Consiliul Local Alba Iulia, mai rămâne să se pronunţe în acest caz Consiliul Judeţean Alba, care a început, la sfârşitul lunii martie, demersurile pentru o expertiză extrajudiciară financiar-contabilă prin care să stabilească modul de utilizare a sumelor alocate clubului. Pentru finalizarea documentaţiilor, instanţa a acordat un nou termen în 5 mai.

Prin încheierea pronunţată în şedinţa publică din 24 februarie 2014, Tribunalul Alba a adus la cunoştinţa celor implicaţi în dosar posibilitatea de a se împăca, potrivit art. 244(3) din nou Cod Penal, în dosarul în care inculpaţii sunt trimişi în judecată pentru înşelăciune şi în care Consiliul Local Alba Iulia are calitatea de parte vătămată.

Prin hotărârea 258/107/2012, Consiliul Local a respins constituirea ca parte civilă în dosar, ca urmare a nerezultării unui prejudiciu cert creat municipiului Alba Iulia din expertiza contabilă efectuată.

În data de 12 martie au fost înregistrate la CJ Alba cererile de împăcare formulate de Marian Ionel Sarmeş, Horea Mihai Bărdaş, Paul Voicu, Nicolale Lupu şi Oliviu Feneşan în Dosarul finanțărilor publice de la FC Unirea.

În vederea soluţionării acestor cereri s-a decis efectuarea unui raport de expertiză extrajudiciară pentru determinarea modului de utilizare a sumelor alocate pentru îndeplinirea scopului şi activităţilor prevăzute în Statutul Asociaţiei „FC Unirea 1924”.

La termenul de judecată de luni, 24 martie, Tribunalul Alba a încuviinţat efectuarea unui raport de expertiză solicitat la termenul din data de 10 februarie, de părţi, prin avocaţii aleşi.

CJ Alba a selectat un expert din Bacău care să participe la efectuarea expertizei judiciare încuviinţate, în baza căreia se vor soluţiona cererile de împăcare.

Inculpaţi în acest dosar sunt viceprimarul Paul Voicu, fostul preşedinte al FC Unirea Alba Iulia, Marian Sarmeş, fostul consilier local Mihai Bărdaş, Oliviu Feneşan şi fostul preşedinte executiv al clubului, Nicolae Lupu. Acuzaţia principală adusă acestora este aceea de înşelăciune. Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2012. Cei cinci sunt acuzaţi că au folosit în mod ilegal sumele de bani alocate pentru finanţarea clubului de Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba în perioada 2005 – 2011. În total ar fi vorba de aproximativ 11 milioane de lei: 8 milioane de lei de la Consiliul Local şi 3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean.

Citeşte şi Dosarul finanţărilor de la FC Unirea: Tribunalul Alba a dat termen pentru împăcarea părţilor. Inculpaţii pot scăpa de răspunderea penală

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax