Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul „Meridian Construct”: Omul de afaceri Marius Alexa, condamnat la 10 ani de închisoare pentru înșelăciune. O „execută” în Dubai

Publicat

Tribunalul Alba s-a pronunțat, luni, în Dosarul „Meridian Construct”, în care are calitatea de inculpat omul de afaceri Marius Alexa. Acesta a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune și a fost obligat să plătească despăgubiri părților civile în sumă de 364.321,7 lei şi 449.296 euro.

Vă prezentăm comunicatul Tribunalului Alba:

„În data de 03.09.2012, la Tribunalul Alba a fost soluţionat dosarul cu numărul 4798/107/2011, privind pe inculpatul Alexa Marius Valerian, trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

 

Prin hotărârea pronunţată, Tribunalul Alba a decis următoarele:

  • condamnarea inculpatului Alexa Marius la pedeapsa 10 ani închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza II şi lit. b Cp pentru săvârşirea infr. de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave prev. de art. 215 al. 1, 3, 5 Cp cu aplic. art. 41 al. 2 Cp. de 7 ani şi 6 luni închisoare şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art 74 lit. a teza II şi lit b Cod penal

Totodată, Tribunalul Alba a admis în parte acţiunile civile formulate şi a obligat pe inculpatul Alexa Marius Valerian să plătească părţilor civile sumele de 364.321,7 lei şi 449.296 euro, respingând acţiunea civilă formulată de partea civilă Ş. L. A..

Tribunalul Alba a constatat că partea responsabilă civilmente SC Meridian Construct SRL Alba Iulia nu mai există, dizolvarea acesteia fiind stabilită prin sentinţa comercială din 6 aug. 2011 a Tribunalului Alba şi în consecinţă a ridicat măsura sechestrului asigurător dispusă prin ordonanţa procurorului din data de 27 oct. 2010 asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând SC Meridian Construct.

Hotărârea a fost pronunţată în şedinţa publică din 3.09.2012 şi poate fi atacată cu apel, care va fi judecat de către Curtea de Apel Alba Iulia”.

Omul de afaceri care se află în prezent în Dubai a fost judecat pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. A fost acuzat că, în perioada 2006-2008, a încheiat mai multe contracte cu diferiţi cumpărători, fără ca aceştia să ştie că de fapt terenurile nu mai aparţineau “Meridian Construct”, ci erau proprietatea altui investitor (SC “Piflu”) sau erau ipotecate băncilor. Induşi în eroare, proprietarii au achitat în continuare tranşele de preţ convenite în contractele de vânzare-cumpărare, iar ulterior aceştia au fost nevoiţi să recurgă personal la împrumuturi bancare, pentru a-şi scoate noile proprietăţi de sub ipotecă. Marius Alexa a negat acuzaţiile ce i se aduc, susţinând faptul că nu a intenţionat să-şi înşele cumpărătorii, dar că perioada de recesiune şi-a pus amprenta asupra acestei afaceri. Ceea ce trebuia să fie o afacere imobiliară de milioane s-a transformat într-un calvar pentru 17 familii care au visat că vor locui într-un cartier rezidenţial din Alba Iulia. A primit pedeapsă cu închisoarea de 2 ani, cu executare, iar instanţa a admis acţiunea civilă din partea DGFP Alba.

În 3 aprilie, în Dosarul “Impact Construct” SRL Alba Iulia, Marius Alexa a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. A fost trimis în judecată pentru reţinere şi nevirare la sursă a contravalorii statelor de plată ale angajaţilor. În fapt, în ianuarie 2009-mai 2010, bărbatul, în calitate de administrator al “Impact Construct” SRL Alba Iulia, ar fi avut de achitat suma de 206.152 de lei dar nu a făcut acest lucru, deşi, potrivit procurorilor, ar fi deţinut disponibilităţi pentru plata acestor bani. Instanţa a admis acţiunea civilă formulată de DGFP Alba şi l-a obligat pe inculpat la plata acestei sume. Marius Alexa nu a fost prezent la proces.

În 8 mai, magistraţii Judecătoriei Alba Iulia s-au pronunţat în dosarul de evaziune fiscală privind activitatea “Meridian Construct” a omului de afaceri albaiulian Marius Valerian Alexa. Acesta a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax