Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Dosarul traficanţilor de droguri din Alba şi Cluj: 11 persoane REŢINUTE, după audieri. Anchetatorii au identificat 200 de consumatori

Publicat

DIICOT, dealeri În urma audierilor de joi, de la sediul DIICOT Alba Iulia, în dosarul de trafic şi consum de droguri cu percheziţii în judeţele Alba şi Cluj, 11 persoane au primit mandat de reţinere pentru 24 de ore. În urma descinderilor DIICOT de joi, au fost ridicate trei kilograme de etnobotanice şi cannabis şi dispozitive folosite pentru cântărirea acestora. Anhetatorii au identificat 200 de consumatori. Traficanţii vindeau drogurile la Baia de Arieş, Câmpeni, Turda şi Cluj-Napoca.

Reamintim că poliţiştii de la BCCO au desfăşurat, joi, 11 percheziţii în Alba şi Cluj, într-un dosar de trafic şi consum de droguri. Au fost găsite sute de pliculeţe de etnobotanice pregătite pentru vânzare.

UPDATE: Dosarul traficanţilor de droguri din Alba şi Cluj: 10 membri ai grupării infracționale, ARESTAȚI PREVENTIV »

Citește și FOTO – VIDEO: PERCHEZIŢII DIICOT în Alba şi Cluj, într-un dosar de trafic de droguri. Peste 50 de persoane, aduse la AUDIERI

În urma audierilor de la sediul DIICOT Alba Iulia, 11 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Aceştia vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.

La audieri au fost aduse aproximativ 50 de persoane dintr-o grupare de trafic şi consum de droguri. În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi de la domicilii traficanţi de droguri şi consumatori în Alba Iulia şi Baia de Arieş.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup de traficanţi şi consumatori de droguri din Alba şi Cluj.

UPDATE: Tribunalul Alba judecă, în seara de 3 octombrie 2014, propunerea procurorilor DIICOT privind arestarea preventivă a celor 11 membrii ai grupării infracţionale organizate. Persoanele reţinute şi duse în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi sunt Opriţa Călin, Pătran Bogdan Vasile, Şuteu Samir Vasile, Coman Mihai Paul şi David Rareş din Alba, respectiv Mocean Ioana Aurora, Urcan Gheorghe Alin, Popa Raul Traian, Popa Bogdan Marian, Pop Flaviu Lucian şi Mocean Ioan Adrian din Turda. Cei 11 sunt acuzaţi că au format o reţea de crimă organizată care vindea etnobotanice şi cannabis în Alba Iulia, Turda, Cluj-Napoca şi oraşele Baia de Arieş şi Cîmpeni din Apuseni. Poliţişti BCCO au efectuat joi dimineaţă 11 percheziţii în Alba şi Cluj.

YouTube video

Comunicatul DIICOT:

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia, Poliţiei Municipiului Turda şi Poliţia Oraşului Baia de Arieş având suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale au efectuat un număr de 11 percheziţii pe raza judeţelor Cluj, Alba şi a municipiului Turda, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în trafic de droguri de mare risc si droguri de risc.

Procurorii D.I.I.C.O.T – S.T Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. art. 367 alin. 1 C. pen., art. 16 al. 1 din Legea nr. 194/2011 şi art. 2 alin. 1 si 2 din Legea 143/2000.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada decembrie 2013 şi până în prezent, inculpaţii au procurat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc ( XLR 11, AKB – 48,4MEC – substanţe psihoactive noi (etnobotanice) în înţelesul deciziei 2005/387/JAI a Consiliului din Raportul anual 2013 al EMCDDA/ Europol şi cannabis), pe care le-au comercializat pe raza municipiilor Baia de Arieş, Turda, Câmpeni şi Cluj Napoca.

Până în prezent a fost ridicată de la inculpaţi cantitatea de aproximativ 3 kg de droguri de risc şi de mare risc şi dispozitive folosite pentru cântărirea acestora.

În cauză au fost identificaţi până în prezent 200 de consumatori.

Procurorii DIICOT au dispus măsura reţinerii faţă de cei 11 inculpaţi, urmând a fi solicitată instanţei măsura arestării preventive.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj – Napoca şi S.A.S. Alba Iulia.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax