Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Două fenomene meteo extreme se suprapun în weekend. Furtuna Ashley și viitura de pe Dunăre creează condiții de COD ROȘU

nori furtuna ploaie

Publicat

Două fenomene meteo extreme se suprapun în weekend. Furtuna Ashley și viitura de pe Dunăre creează condiții de COD ROȘU în România, avertizează meteorologii. Nu este exclus ca Autostrada Soarelui să fie inundată de apele Dunării.

România va fi lovită de două fenomene extreme care se suprapun, în acest weekend. Furtuna Ashley va mătura țara noastră de la vest la est, iar vârful de intensitate va fi duminică seara, mai ales în partea de sud a țării.

De asemenea, tot în perioada 30 septembrie- 1 octombrie este așteptată viitura de pe Dunăre, care va fi mai intensă decât se preconiza inițial.

Citește și Vremea de weekend în Alba, 27-29 septembrie. Vine ciclonul: de la temperaturi de 30 de grade, la frig și ploi. Prognoza în județ

Directorul ANM, Elena Mateescu a explicat la Realitatea Plus că următoarele zile vor aduce un adevărat ”potop” asupra României.

Ea spune că vor fi emise alerte meteo și, posibil, chiar avertizări de Cod Roșu.

Răcire semnificativă la scara întregii țări, duminică

„Duminică, vom observa o răcire semnificativă la scara întregii țări, valorile maxime fiind de 15-22 de grade, o scădere cu mai mult de 10-15 grade în bună parte din țară.

Răcirea vine la pachet și cu fenomene de instabilitate atmosferică în vest, nord-vest, parțial în centru, cu fenomene de instabilitate, ploi și vijelii.

Pe parcursul zilei de duminică, duminică spre luni, aici anticipăm că va fi vârful acestui episod în ceea ce privește cantitățile de precipitații, în special în Oltenia și Muntenia, cantități de apă care vor atinge cumulat 80-100 l/mp.

Aceste cantități pot genera creșteri semnificative ale debitelor râurilor din aceste regiuni”, a declarat Elena Mateescu, la Realitatea PLUS.

Specialiștii de la Apele Române trag un semnal de alarmă și avertizează că, în cazul unor debite de peste 15.000 de mc/secundă, digul de la Borcea va ceda, iar Autostrada Soarelui va fi inundată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate