Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Furtuna Ashley va lovi Europa de la vest la est. Ce efecte va avea în România: val de aer polar din weekend

Publicat

Furtuna Ashley va lovi Europa de la vest la est, la acest sfârșit de săptămână și va aduce frigul de pe o zi pe alta, dar și vânturile reci. Efectele se vor vedea începând de joi, când un front de aer rece de origine maritim polar va traversa continentul de la vest spre est. În România, vremea rece se va resimți deja în weekend. 

Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 – 120 de kilometri la oră, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii și ninsori în zonele alpine.

Duminică, furtuna ajunge și în România, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Astfel, de la 30 – 33 grade, temperaturile vor scădea spre 18 – 25 de grade.

De asemenea, va ploua și vântul va fi intens așadar intens.

Vezi și: Trei semne că iarna va fi mai rece decât ne așteptam, identificate de meteorologii europeni. Prognozele de până acum, răsturnate

Mai întâi vin ploile. Acestea vor fi chiar importante cantitativ și vor cuprinde toată țara.

Apoi, de duminică, în unele regiuni vor fi maxime care abia ating 14 – 15 grade Celsius. Asta după ce, în urmă cu doar o zi, se înregistrau 28 – 30 de grade Celsius. 

Vezi Vremea se schimbă radical: Temperaturile scad brusc, cu peste 10 grade. Prognoza meteo în România, pentru 23–29 septembrie 2024

Meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă în majoritatea țărilor din Europa.

Este a doua situație în care Europa se confruntă cu extreme meteorologice într-un interval foarte scurt, după ciclonul Boris care a lovit cu forță continentul.

Furtuna Ashely: Cine a denumit-o așa?

Furtuna Ashley a fost denumită așa de Oficiul britanic pentru meteorologie, în parteneriat cu Met Éireann din Republica Irlanda și KNMI din Țările de Jos, potrivit BBC.

Aceste furtuni primesc nume atunci când se preconizează că vor avea un impact „mediu” sau „ridicat”.

Vântul este principalul factor care determină denumirea unei furtuni, dar uneori se iau în considerare ploaia sau zăpada ca parte a procesului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate