Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Două sortimente de salam uscat, retrase de la vânzare. Sunt contaminate cu bacteria Listeria

Publicat

ANSVSA a anunțat retragerea de la vânzare a două sortimente de salam uscat, pentru care a fost confirmată contaminarea cu bacteria Listeria. Este vorba despre sortimente produse de firme din județul Alba.

Prima informare se referă la produsul Salam Picantella – produs afumat și uscat, lot L155627012022, data expirării 27.04.2022, pentru care a fost confirmată prezența bacteriei Listeria monocytogenes.

”În cazul în care ați cumpărat produsul respectiv, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazine până în 05.03.2022, urmând să primiți contravaloarea acestuia”, anunță producătorul.

A doua informare este pentru produsul Salam Verona 300 gr – produs crud uscat, lot 13, data expirării 1 mai 2022, din același motiv.

Producătorul precizează că persoanele care au cumpărat acest produs sunt rugate să nu îl consume și să-l returneze la magazine până în 25 februarie 2022, urmând să primească banii înapoi.

Ce este listerioza

Listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Deși oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare, de exemplu pentru femeile însărcinate sau persoanele cu sistem imunitar slăbit.

Bacteria listeria se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate). În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice.

Totuși, dacă bacteria reușește să pătrundă la nivelul sistemului nervos, simptomatologia poate fi mult mai severă. În acest caz, printre simptome se numără cefaleea și rigiditatea cervicală, convulsii, pierderea echilibrului și o stare confuzională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax