Connect with us
Publicitate

Doza de normalitate

DOZA DE NORMALITATE: Care credeți că sunt cele două cuvinte pe care oamenii doresc cel mai mult să le audă de la cineva?

Publicat

V-ați întrebat vreodată de ce au crescut atât de mult în sondaje partidele populiste și extremiste cum sunt AUR și cel format în jurul senatoarei Șosoacă? Cum se explică această creștere bruscă și rapidă?

O să încerc să explic eu acest fenomen pornind de la o altă întrebare. Care credeți că sunt cele două cuvinte pe care oamenii doresc să le audă cel mai mult de la cineva?

Cel mai probabil va gândiți la “te iubesc”, dar nu sunt ele. Oamenii îți doresc cel mai mult să audă „AI DREPTATE”.

Asta o spun psihologii specializați în comunicare. Și pe acest mecanism psihologic se bazează și cei care conduc cele două partide extremiste din România. Ei sunt cei care exploatează cel mai bine fricile, angoasele și frustrările acelor români care nu au avut șansa unei educații decente sau a unui loc de muncă bine plătit și care în ultima vreme sunt copleșiți de costurile vieții tot mai mari.

Internetul a devenit acum un instrument care le permite oamenilor nebuni să se cunoască, iar liderii populiști, născuți și formați în mediul fertil al platformelor de socializare, au devenit maeștri în a valida orice frici și teorii oricât de aberante ar fi, cu un singur scop: acela de a câștiga viitori votanți.

Să nu vă imaginați că Simion sau Șoșoacă cred toate prostiile care circulă pe net în cercurile închise ale celor care-i urmează orbește. Dar, atâta timp cât formula magică „ai dreptate” le aduce noi adepți, o vor spune fără să clipească.

România și-a pierdut suveranitatea; suntem sclavii americanilor; ne-am vândut țara și resursele; nu mai producem nimic în țara noastră; ne vor cotropi migranții; suntem tratați ca cetățeni de mâna a doua în Europa, dispariția cash-ului, efectele nocive ale vaccinării, implantarea de cip-uri, presa e vândută … vă sună cunoscut?

Toate aceste minciuni amestecate cu jumătăți de adevăr circulă pe net cu ajutorul unei mașinării de propagandă de origine rusească și nu fac decât să dezbine și să sperie nu doar România, ci întreaga Europă împotriva căreia Rusia duce un razboi al dezinformării. Iar frica este arma populiștilor și extremiștilor din întreaga lume. Din păcate, de vină pentru propagarea lor este și statul român care nu comunică suficient de mult și de transparent pentru a demonta toate aceste teme care preocupă mare parte din populație.

Ce e de făcut în condițiile astea?

Să vă informați și să gândiți, în primul rând.

Să puneți la îndoială ce citiți pe Facebook sau vedeți pe TikTok și să verificați informațiile din mai multe surse.

Să nu dați share la orice prostie, doar pentru că sună interesant.

Să-i învățați și pe prietenii, părinții sau bunicii voștri să verifice înainte de a da mai departe și să le spuneți care sunt sursele de informații reale.

Nu cădeți în capcana lui “AI DREPTATE”, pentru că e în joc chiar soarta noastră ca națiune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 05.02.2024 at 20:20

    „Să vă informați și să gândiți, în primul rând.” La ce să ne gândim ? Suntem informaţi, cu cât cresc numârul şi pensiile speciale,cu cât creşte numărul bugetarilor care stau deageaba şi aşteaptă să voteze PSD-PNL să nu fie daţi afară ? Dă-ne un exemplu de gândire care să satisfacă pe cei care nu sunt în categoria de mai sus. Eu de exemplu mă gândesc cum hoarda PSD-istă a vândut aproape totul din ţară şi să mai şi votez cu ei. După cum vorbeşti, chiar nu crezi că ar mai trebui opoziţie. De-o vreme încoace ai acelaşi discurs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax