Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drept la replică al PLUS Alba: PSD a intrat în campania electorală. PLUS nu a vorbit niciodată despre desființarea PNDL

Publicat

plus alba

Organizația județeană Alba a PLUS a transmis un drept la replică legat de un comunicat de presă publicat la solicitarea PSD, în care partidul de guvernământ acuză USR și PLUS că ”se laudă că vor desființa Programul Național de Dezvoltare Locală, prin care județului Alba i s-au alocat, din 2016, aproape 200 de milioane de euro”. Mai jos, redăm comunicatul integral al PLUS Alba. 

Comunicatul PLUS Alba:

PSD a intrat probabil în campania electorală pentru alegerile parlamentare sau locale. Altfel, nu înțelegem de ce reprezentanții acestei formațiuni politice au ales să critice PLUS și pe partenerii săi de alianță. De altfel, PLUS nu a vorbit niciodată despre ”desființarea Programului Național de Dezvoltare Locală”.

Este foarte adevărat că membrii și liderii partidului au vorbit în mai multe rânduri despre celebrul program, care a înghițit în ultimii ani 10 miliarde de euro din banii românilor. Este și mai adevărat că s-a vorbit de multe ori despre desființarea sistemelor mafiote, prin care se scurg sume impresionante de bani, în conturile unor ”băieți deștepți”.

Nimeni de la PLUS nu a spus însă niciodată că banii strânși la buget din taxe și impozite trebuie să nu mai ajungă în Alba, așa cum au insinuat social democrații din Alba.

În schimb, s-a vorbit despre lucruri de calitate și prețuri corecte. Îi invităm pe social democrații din Alba, să tasteze pe google „PLUS ACUM”.

O să ajungă din prima încercare la un document extrem de simplu de citit. Este vorba despre primul program politic pus în dezbatere publică, înainte să devină program de guvernare.

În acest document se găsesc o serie de măsuri urgente propuse de specialiștii PLUS și puse deja în dezbatere publică, chiar de președintele PLUS, Dacian Cioloș.

Una dintre măsurile propuse spune așa: ”Realizarea unui program și a unui set de modificări legislative care să integreze toate investițiile în infrastructură și lucrări publice, să asigure coordonarea alocărilor financiare, prioritizarea proiectelor în funcție de obiectivele care trebuie atinse (necesități, dar și particulărități locale) și să asigure transparența procesului de investiții publice.

Realizarea unui audit al programelor și proiectelor de lucrări publice contractate, demarate și executate în ultimii cinci ani. Continuarea lucrărilor de infrastructură de transport începute cu o monitorizare atentă a șantierelor pe bază de indicatori de performanță.

Redefinirea procesului de investiții publice pe baza criteriilor de valoare ale proiectului și obligativitatea achiziției publice de interes major, prin organizarea de concursuri de soluții a căror procedură și reglementare să introducă jurizarea cu experți din domeniile conexe ale obiectivului”.

Oamenii din Alba trebuie să cunoască adevărul. PLUS a propus competență, prioritizare, transparență, performanță, nicidecum desființarea vreunui program și cu atât mai puțin, sistarea investițiilor guvernamentale în județ.

Documentul amintit, „PLUS ACUM” este public, poate fi consultat de oricine și poate fi îmbunătățit oricând.

De asemenea, noi, cei de la PLUS Alba am fost fost dispuși întotdeauna să acceptăm critica și să ne asumăm greșelile, din care dorim să învățăm.

Nu acceptăm însă la fel de ușor dorința de imagine publică creată prin declarații alarmiste, așa cum înțelege PSD Alba să procedeze.

Departamentul de comunicare al PLUS Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax