Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drept la replică Inspectoratul Școlar Județean Alba: ”Unde-i lege, nu-i loc de… practici politicianiste”

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Alba trimite drept la replică referitor la comunicatul USR Alba Conducerea ISJ Alba, un exemplu de practici politicianiste în plină campanie electorală.

Unde-i lege, nu-i loc de… <practici politicianiste>

Din păcate, oameni noi în politică înseamnă pentru USR Alba Iulia oameni dezinformați, iar comunicatul transmis de aceștia este un atac la persoană incalificabil. O lectură de câteva minute a Legii Educației Naționale nr 1/2011 cu modificările și completările ulterioare și a OMEC nr. 5.259 din 12 noiembrie 2019 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020-2021 ar fi prevenit expunerea ridicolă a acestei formațiuni politice.

Pentru o corectă informare, facem următoarele precizări:

La nivelul județului Alba, în anul școlar 2020-2021, un număr de 176 de directori și directori adjuncți asigură conducerea unităților de învățământ. Dintre aceștia 62 de directori și directori adjuncți au fost numiți prin decizie a Inspectorului Școlar General, în baza art. 83 (1) din OMEC 5259/2019 <În cazul funcţiilor de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, detaşarea în interesul învăţământului se realizează prin decizia inspectorului şcolar general, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, cu respectarea prevederilor legale>.  Această etapă prevăzută în Metotologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic presupune numirea prin decizie a inspectorului școlar general pe o perioadă determinată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de 31.08.2021. În 13 cazuri detașarea în interesul învățământului a constat în numirea a noi directori/directori adjuncți pe posturi vacante la data de 01.09.2020, din motive diverse: demisie, transfer cadru didactic, numire în alte funcții de conducere sau încetarea detașării în interesul învățământului. În niciun caz nu a contat apartenența politică a persoanei numite, ci îndeplinirea condițiilor prevăzute de legislația în vigoare pentru ocuparea unei funcții de conducere.

În contextul pandemic actual, vă asigurăm că principala preocupare a Inspectoratului Școlar General Alba este asigurarea condițiilor necesare începerii noului an școlar în deplină siguranță, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice din județul Alba. În acest context, deciziile emise de inspectorul școlar general sunt absolut necesare pentru o pregătire adecvată a unităților de învățământ, rolul directorului, alături de Consiliul de Administrație al școlii, fiind decisiv în a lua deciziile necesare începerii școlii în siguranță pentru elevi și cadre didactice, cf. OUG 141/2020.

În instituțiile de învățământ din județul Alba și în instituția Inspectoratului Școlar Județean se face campanie pentru educație în siguranță, nu campanie electorală!”

Inspector Școlar General, prof. Cornel Stelian Sandu

Purtător de cuvânt al ISJ Alba, Insp. Gabriela Anamaria Gâlea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marius

    vineri, 28.08.2020 at 18:15

    Să spună exact, din lista celor 12 directori schimbați la câți a fost cazul de demisie, transfer, numire în alte funcții de conducere sau încetarea detașării în interesul învățământului. Nominal, om cu om, instituție cu instituție. Dacă nu se poate, înseamnă ca este doar o minciună tipică vechii clase politice, tipică PNL/PSD. Cu plăcere!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax