Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drept la replică: Poziția Polaris cu privire la criza gunoaielor din Alba Iulia. Ce transmite operatorul de salubritate

Publicat

Urmare a publicării comunicatului de presă, remis în data de 25 mai 2021, de către Asocierea RER VEST/ RETIM Ecologic și pentru corecta informare a cititorilor Dvs, vă transmitem următorul Drept la replică, cu rugămintea de a-l insera in publicația Dvs, în aceleași condiții în care a fost inserat comunicatul de presă sus menționat:

Cantitatea medie zilnică de deșeuri pe care SC POLARIS M HOLDING SRL a colectat-o și transportat-o din Alba Iulia și din celelalte localități deservite este de cca 150 de tone/zi.

Această medie este una multianuală, indiferent de Depozitul în care deșeurile au fost depuse ( Targu Jiu, Oradea, etc).

În perioada în care autoritatea locală a aprobat depozitarea la Oradea, POLARIS a transportat o cantitate de peste 4000 tone, cantitate care se înscrie în media zilnică sus menționată și care poate fi lesne dovedită prin bonuri de cântar și facturi.

Citește și: Scandalul gunoaielor din Alba Iulia. Reacția operatorului de la Galda: De unde vin cele 200 tone aduse zilnic de Polaris?

Aceeași cantitate de cca 150 tone/zi ar fi trebuit transportată și la CMID Galda, operat de către asocierea RER VEST – RETIM Ecologic, pentru ca tuturor utilizatorilor serviciilor de salubritate din aria deservită sa le fie ridicate deșeurile produse.

Cu toate acestea, operatorul depozitului, prin adresa nr 1080 din 21.05.2021 ne-a limitat cantitățile primite la 120 tone /zi.

Suplimentar, din motive pe care nu le cunoaștem – dar autoritățile in drept ar trebui să le constate – CMID Galda nu a funcționat deloc nici în data de sâmbată 15 mai, nici în data de sambata 22 mai, astfel încât autocompactoarele POLARIS au stat la poartă după care s-au întors în garaj pline, blocându-se astfel colectarea deșeurilor din Alba Iulia, fapt care a dus la imaginea deplorabilă de peste week end.

Nu în ultimul rând, CMID Galda nu respectă nici în prezent programul de funcționare, stabilit atât în contractul de delegare prin concesiune, cât și în autorizația de mediu, respectiv zilnic între orele 8-21 și sâmbata 8-16, ”312 zile pe an, 6 zile saptamână”.

Ca atare, mașinile POLARIS nu au putut fi golite nici în data de 24 mai, nici în data de 25 mai, deși s-au prezentat în interiorul programului de funcționare, lucru constatat prin fotografii și filmări la fața locului.

De aceea, pentru ca operatorul RER VEST – Retim ecologic să-și găsească răspunsul la întrebările ridicate în comunicat, avem rugamintea ca autoritatea contractantă, Județul Alba, prin reprezentanții legali, să comunice in mod oficial:

1. Care este, conform contractului de delegare prin concesiune semnat, cantitatea de deșeuri pe care trebuie să o preia CMID Galda pentru tratare mecano-biologică? 180 tone/zi asa cum afirmă operatorul RER VEST sau 234 tone/zi, asa cum este menționat în Autorizația Integrată de Mediu?

2. În calitate de delegatar, Județul Alba a verificat dacă Asocierea RER VEST- RETIM respectă parametrii contractuali privind cantitațile primite?

3. În calitate de delegatar, Județul Alba a verificat dacă Asocierea RER VEST- RETIM respectă parametrii contractuali privind programul de funcționare?

4. În calitate de delegatar, Județul Alba a verificat dacă Asocierea RER VEST- RETIM respectă parametrii contractuali privind personalul ce trebuia angajat, în așa fel încât să se poată respecta atât programul de funcționare cât și cantitățile de deșeuri care pot fi primite?

Nu am dorit și nu dorim să intram în polemici cu alți operatori, convinși fiind că dacă fiecare își va face treaba pentru care este plătit, beneficiarii serviciilor vor fi mulțumiți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 26.05.2021 at 18:57

    Concluzia e ca acest depozit este condus de catre niste prosti notorii. Cine poate face lumina ? Adica nu sa aprinda becul seara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate