Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul gunoaielor din Alba Iulia. Reacția operatorului de la Galda: De unde vin cele 200 tone aduse zilnic de Polaris?

Publicat

Asocierea RER Vest și RETIM firmele care operează la centrul ecologic de la Galda de Jos au transmis la solicitarea alba24.ro un punct de vedere referitor la criza gunoaielor care afectează municipiul Alba Iulia în ultimele zile.

Aceștia au făcut o serie de precizări legate de cantitatea zilnică de gunoi care poate fi preluată și prelucrată în centrul de la Galda, dar și de cantiatea de deșeuri pe care Polaris o aduce  pentru procesare. 

Redăm mai jos, integral, comunicatul transmis de către Asocierea RER Vest și RETIM

”Centrul de Management al Deșeurilor din Galda de Jos funcționează din data de 07 mai 2021 și asigură capacitate suficientă de procesare față de necesarul întregului județ Alba.

Cantitatea totală zilnică prevăzută a fi preluată din tot județul Alba este de 180 de tone (maximum 100 de tone din Alba Iulia și împrejurimi), iar la centrul de la Galda de Jos au fost aduse zile la rând 200 de tone doar de către compania Polaris. Ne întrebăm, așadar, de unde vin cele 200 tone pe care le aduce zilnic Polaris M Holding, sigur nu din colectarea zilnică.

CITEȘTE ȘI: Criza gunoaielor din Alba Iulia: Autoritățile au păreri multe, dar soluții puține. Ce spun instituțiile locale și județene

În lunile precedente, compania Polaris colecta și transporta deșeurile la deponeul de la Târgu Jiu, județul Gorj, iar din data de 23 martie 2021 ar fi trebuit să le transporte la deponeul din Oradea, județul Bihor. Tariful de operare al Polaris a crescut la 14 lei + TVA/persoană/lună, tocmai pentru a acoperi costurile mai mari de la depozitul din Oradea.

Cu toate acestea, la baza provizorie situată pe Șoseaua de Centură a municipiului Alba Iulia, care este operată tot de Polaris, există o cantitate impresionantă de deșeuri (vezi foto atașată). Ne întrebăm ce legătură există între cantitățile enorme aduse zilnic la Galda de către operatorul Polaris și depozitul respectiv.

Așadar, considerăm că Polaris ar trebui să explice motivele (dacă acestea există) pentru care a decis să perturbe ritmul normal al colectării în Municipiul Alba Iulia. Aceste motive nu au, cu siguranță, legătură cu funcționarea Centrului de Management al Deșeurilor din Galda de Jos”, au precizat aceștia într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dolfi

    marți, 25.05.2021 at 19:42

    Birocratilor, v-ati acoperit fundurile (si salariile). Legile proaste sunt bune atat timp cat va avantajeaza, in rest nu conteaza. De-asta suntem unde suntem. Tre’ sa-l aducem pe Sherlock Holmes sa ne lumineze… Sau pe Chuck Norris… Poate asa aflam misterul celor 200 de tone de gunoi…

  2. Bardi szabolcs

    marți, 25.05.2021 at 22:03

    Poate ca aduce din alt județ gunoi și noi din județul Alba plătim și pentru alți oameni

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax