Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drept la replică: Reacția primarului Pleșa la declarațiile senatorului Călin Matieș în scandalul restricțiilor din Alba Iulia

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, îi răspunde senatorului de Alba, Călin Matieș, la cererea acestuia de a relaxa măsurile impuse de pandemia de COVID-19.

Prezentăm mai jos dreptul la replică a primarului Pleșa la articolul: Călin Matieș: Solicit prefectului Albu și primarului Pleșa să dea dovadă de maturitate: RELAXAȚI MĂSURILE la Alba Iulia!

”Când gura o ia înaintea științei, derapajele actuale te fac să te gândești că, de fapt, cei care pozează în “noii oameni” sunt la fel ca ceilalți; doar îmbrăcămintea, poate, uneori e mai spectaculoasă, în ciuda oricăror trimiteri la tradițiile autentice ale acestui neam.

Vreau doar să îi transmit unuia dintre puținii parlamentari de Alba, care încă patinează în gol, deși sezonul s-a încheiat demult, că separația puterilor în stat este nu doar esența democrației și a unei republici parlamentare, ci inclusiv motivul pentru care distinsa-i înfățișare a primit, temporar, dreptul de a se alătura apelativului de “senator”.

Fără a continua seria remarcilor care, pe mine personal, nu mă caracterizează, vreau să îi aduc la cunoștință distinsului politician faptul că primarul Municipiului Alba Iulia nu face parte din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și, pe cale de consecință, nu poate lua nicio decizie în sensul suspendării restricțiilor la nivelul Municipiului Alba Iulia. Eu, în calitatea mea de primar, am transmis aproape zilnic îngrijorările mele conducătorilor acestui județ și nu voi sta cu mâinile în sân, nicio zi, până când Alba Iulia nu va avea ceea ce merită cu adevărat. Dar, dintr-o funcție de înaltă demnitate publică, să nu faci diferența dintre legalitate și vulgaritate, poate fi foarte grav pentru oricine.

Că am susținut mereu deschiderea HORECA și relaxarea măsurilor în Alba Iulia, fără a trece limitele legale sau a face presiuni, fie ele și numai mediatice, cred că nu mai este un secret pentru nimeni. Am fost singura persoană din administrație care a participat la toate întâlnirile cerute de către reprezentanții HORECA, fiindcă le înțeleg problemele și nu aș vrea, în niciun moment, să trec prin ce au trecut ei în ultimul an. Și eu îmi doresc viața de dinainte de pandemie, la fel ca toți locuitorii acestei comunități.

Respect orice breaslă și chiar am avut încredere atunci când un producător local a ajuns în Senatul României. Probabil mulți au sperat că vom avea, poate, mai multă pâine. Cu tristețe constat că a ales să dea mai mult circ… Și nici măcar unul de bună calitate… Indiferent câte paie ar încerca să arunce pe foc!”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia într-un drept la replică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Altul

    vineri, 07.05.2021 at 12:32

    E un bun drept la replică pentru adepții marelui mecanic auto fără mustață de la Rahova (pentru prieteni dracnea adică). La fel ca meșterul bucșelor și al furtului organizat, slujbașul său din parlament face gălăgie că n-are unde să petreacă la paranghelia covidului. Vrednică e goarna slujitorului când stăpânul e puțin la răcoare. Cred că nu mai crede nimeni balivernele cu „reforma ciolacă a psdeilor”. După părerea mea, primarul ar trebui să reacționeze punctual în mai multe împrejurări în care buna sa credință a fost deseori pusă la îndoială de diverși muncitori cu gura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax