Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Droguri în Penitenciarul Aiud: Metoda aproape imposibil de detectat în care un deținut ascundea stupefiante în închisoare

Publicat

aiud penitenciar

Modul în care un deținut din Penitenciarul Aiud își ascundea drogurile este descris într-o motivare a Tribunalului Alba. Deținutul a fost recent trimis în judecată, pentru deținere și consum de droguri. 

În data de 9 ianuarie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Tipul de drog descoperit este unul de sinteză, un produs chimic, care poate fi ascuns chiar și într-o banala coala de hârtie. Dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT Alba Iulia. 

În această formă a și fost descoperit de polițiștii de penitenciar de la Aiud. S-a întâmplat în data de 5 septembrie 2022.

Despre ce drog este vorba

Tipul de drog care era impregnat în coala de hârtie se numește MDMB-4en-PINACA, nu are o denumire de stradă. Pe scurt mai este numit Pinaca. A apărut pe piața drogurilor în anul 2017, iar în Europa, în special în Marea Britanie. Între timp a fost adus și de tranficanți și în România.

Deoarece modul de preparare este relativ simplu, în 2021, în SUA, substanța era atât de răspândită încât a fost numită cel mai comun tip de drog etnobotanic.

Este un fel de canabis sintetic, o substanță asemănătoare etnobotanicelor. Acesta se găsește de obicei sub formă de pulbere, dar poate fi diluat și impregat în diverse materiale.

Unde își ținea ascunse drogurile, deținutul Penitenciarului Aiud

Potrivit motivării instanței, în data de 05 septembrie 2022, în timp ce era încarcerat în Penitenciarul Aiud, a deținut, fără drept, în vederea consumului propriu, în buzunarul stâng al hanoracului, disimulate într-o bucată de șervețel și introduse într-un pachet de țigări gol, 2 bucățele de hârtie cartonată pe care s-a pus în evidență MDMB-4en-PINACA (drog de mare risc).

După perchezițiile din penitenciar, dosarul a ajuns pe masa procurorilor DIICOT Alba Iulia, iar deținutul a fost trimis în judecată. Momentan dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax