Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drone pentru contrabanda cu țigări, la frontiera cu Ucraina. Ce metode ingenioase folosesc traficanții

Publicat

Traficanții au imaginație. Țigările de contrabandă ajung în România, din Ucraina, cu dronele. Este constatarea polițiștilor de frontieră care au observat în ultima vreme o diversificare ”fără precedent” a modului de acţiune a contrabandiştilor de ţigări de pe frontiera cu Ucraina, care apelează, de asemenea, la snowmobile sau cai pentru a nu fi prinşi.

„În principiu, pe zona râului Tisa, în zonele împădurite se transportă cu cai, cu snowmobile, cu sania, sunt trecute cu sfoara prin apele râului Tisa, prin punctele de trecere a frontierei ascunse în locaşuri special amenajate, pungi cu zahăr, cutii cu prăjitură, cutii cu bere, drone şi orice fel de metodă pentru a realiza profit.

Se încearcă după aceea scoaterea din zona de competenţă a poliţiei de frontieră a acestor cantităţi prin diferite metode, ascunse în corpuri de mobilier, ascunse în scânduri decupate pentru a încăpea baxuri, locuri special amenajate în remorci, autoutilitare, sub cherestea”, a declarat împuternicitul în funcția de şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Florin Coman.

Florin Coman susţine că în Ucraina preţul unui pachet de ţigări porneşte de la 2 lei, dar pe pieţele din România ajunge şi la 7 lei.

Citește și Imagini EXCLUSIVE: Noul model Dacia Logan? Autoturism camuflat, surprins la teste SECRETE pe Transalpina

„În principal un pachet de ţigări din Ucraina se cumpără la 2,3-2,5 lei, în condiţiile în care ştiţi bine ce se întâmplă în Ucraina, ce alternative economice sunt, ce se întâmplă la noi în zona de frontieră, câtă industrie avem, câtă nu avem. Acelaşi pachet la prima mână la noi se vinde la 5 lei şi probabil ajunge în piaţă la 7 lei. Sunt ţigări contrafăcute, fabrici ilegale. Sunt mărci cunoscute în occident. O parte mai cunoscută, alta mai puţin cunoscută şi în funcţie de asta diferă preţul”, a precizat Coman.

Sursă: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax