Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Furtună în Alba, de Sfântul Ilie. Vezi bilanţul pagubelor produse de fenomenele meteorologice periculoase

Publicat

Fenomenele de instabilitate atmosferică au cuprins, miercuri, judeţul Alba. Zona Blaj a fost sub avertizare de ploi torenţiale cu descărcări electrice. Aceste fenomene şi rafale de vânt au cuprins aproape toate localitățile din județ.

În urma vijeliei, trei localități – satul Henig, comuna Horea şi Arieşeni – au rămas fără curent electric. Remedierea situaţiei va dura, din cauza intervenţiilor mai complexe, de reconectare a reţelei electrice şi înlocuire a firelor rupte, după ce mai mulţi copaci au căzut peste ele.

Reprezentanţii IPJ Alba au atenţionat, miercuri după-masa, că barierele de trecere la nivel cu calea ferată din zona Crăciunel, Sîntimbru şi Coşlariu nu funcţionau. Acestea au fost avariate în urma unor căderi de tensiune. Poliţiştii au dirijat circulaţia în zonă. În jurul orei 19.30, IPJ Alba a precizat că defecțiunile respective au fost remediate, iar circulația peste cele două treceri de cale ferată se poate desfășura în condiții de siguranță.

Traficul rutier pe DN 67C, în zona Mărtinie a fost blocat timp de aproximativ 30 de minute, în jurul orei 17.30, din cauza unui copac ce s-a prăbuşit pe şosea.

Circulaţia a fost oprită pe ambele sensuri de mers, timp în care echipajele de intervenţie au acţionat pentru deblocarea zonei.

În zona Munţilor Apuseni, pe DJ 74A, între Câmpeni şi Abrud, din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor, pe carosabil a fost semnalată cădere de crengi din copacii de pe marginea drumului. Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie.

De asemenea, la Câmpeni, un brad a căzut peste o casă locuită. Nu au fost înregistrate victime, însă imobilul a fost distrus. Familia, formată din 7 membri, dintre care trei copii cu vârste între 4 şi 10 ani a rămas fără adăpost.

UPDATE: Echipajele ISU au intervenit, miercuri, în mai multe locaţii afectate de furtună, în judeţul Alba. Vă prezentăm bilanţul pagubelor înregistrate în urma fenomenelor meteorologice periculoase din  20 iulie:

–     Alba Iulia: doi stâlpi de curent căzuţi;

–          Sebeş: 2 stâlpi căzuţi şi două fire de curent rupte;

–          Blaj: un fir de curent rupt;

–          Cîmpeni: o casă afectată, 3 străzi blocate, 7 copaci căzuţi;

–          Bistra, sat Poiana: 33 de copaci căzuţi, 3 drumuri blocate;

–          Horea: un copac căzut peste firele de curent; în localitate este întreruptă alimentarea cu energie electrică;

–          Henig, comuna Berghin: întreruptă alimentarea cu energie electrică;

–          Crăciunelu de Jos: un copac căzut pe firele de joasă tensiune, 3 locuinţe fară energie electrică;

–          Fărău, sat Sînbenidict, Şilea: o linie de curent electric afectată; localitatea Şilea nu are curent electric

–          Şugag, sat Oaşa: 6 posturi de transformare afectate;

–          Arieşeni: parţial nealimentată cu energie electrică.

Tot miercuri, pompierii din Câmpeni au intervenit pentru evacuarea apei infiltrate în urma precipitaţiilor din subsolul de aproximativ 400 mp al unei clădiri din oraş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Roman Florin

    miercuri, 20.07.2011 at 21:20

    @ooo.Cinstit. Ai vreo alta frustrare?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax