Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Drumurile din Apuseni pentru care Guvernul a garantat reabilitarea vor fi doar peticite. Reacția deputatului Roman

Publicat

gropi

Drumurile naționale DN74 și DN75 din Munții Apuseni nu vor fi reabilitate complet în acest an, susține deputatul PNL de Alba, Florin Roman. Acesta a transmis vineri, într-o conferință de presă, că amendamentul la bugetul de stat pe 2019 privind finanțarea celor două drumuri care fac legătura cu Țara Moților nu a fost votat. 

Vezi și FOTO ȘTIREA TA: Gropi ca după bombardament, pe DN 74 și DN 75, în Apuseni. „Îți vine să o iei razna la volan”

„Pentru mine cea mai mare surprindere a fost votul pentru finanțarea celor două drumuri naționale DN74 și DN75 din zona Munților Apuseni. Domnul deputat Ioan Dîrzu dădea asigurări anul trecut că s-au găsit banii, în urma vizitei doamnei Dăncilă la Câmpeni, și că cele două drumuri vor fi reabilitate.

Nu există în bugetul de stat niciun leu alocat pentru ceea ce dânsul numea „reparații capitale” în zona Munților Apuseni. Se vor face în continuare cârpeli, doar pe partea de întreținere, deci nici vorbă de modernizare completă”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, vineri, într-o conferință de presă.

Citește și Guvernul garantează reabilitarea DN74 și DN75 din Munții Apuseni. Lucrările încep în luna mai 2018

„Știm cu toții că cele două drumuri au fost promise în mod repetat. Domnul Dîrzu spunea, în mai 2018, că cele două drumuri din Apuseni, DN74 și DN75 vor intra în reabilitare completă. (…) În actualul buget de stat nu există alocări pentru DN74 și DN75. (…) În fiecare an, cele două drumuri sunt peticite”, a mai transmis deputatul. 

Acesta a explicat că o reabilitare completă înseamnă „curățare de asfalt, fundație, șanțuri, rigole, poduri, podețe și un nou covor asfaltic”.

Reamintim faptul că DN74 și DN75 sunt singurele drumuri naționale care asigură legătura cu Țara Moților. DN74 leagă Alba Iulia de Zlatna, Abrud (județul Alba) și Brad (județul Hunedoara), iar DN75 face legătura între Turda (județul Cluj), Câmpeni (județul Alba) și Ștei (județul Bihor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax