Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 14 cazuri confirmate cu coronavirus la Centrul de Dializă Alba Iulia. Au fost testate aproape 300 de persoane

Publicat

centru dializa

DSP Alba a transmis, vineri, că la Centrul de Dializă din Alba Iulia au fost confirmate 14 cazuri de COVID-19. Dintre acestea, patru sunt angajați ai unității și 10 sunt pacienți.

”La Centrul de dializă, ca urmare a anchetei epidemiologice, au fost testate un număr de 297 de persoane din care 56 personal medical și auxiliar al unității. 4 persoane dintre angajații unității și 10 pacienți în total au fost confirmați, toți aceștia au fost izolați conform procedurilor.

Citește și HARTA: LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

Rolul anchetei epidemiologice a fost identificarea contactilor și a persoanelor pozitive si izolarea acestora. DSP Alba a luat toate măsurile impuse de lege pentru limitarea extinderii și stingerea focarului. Sperăm ca indicațiile specialiștilor DSP să fie respectate”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Reamintim că pentru centrul de dializă (Nefromed Dialysis Centers SRL, din Alba Iulia) a fost aplicată o amendă de 30.000 de lei de către DSP Alba, pentru nerespectarea recomandărilor privind nivelul de protecție al personalului.

Până la informarea de vineri din partea DSP Alba, anterior, erau confirmate oficial zece cazuri de coronavirus (trei cadre medicale și șapte pacienți ai centrului). Acum numărul total a ajuns la 14 (patru angajați ai centrului și 10 pacienți).

Demararea anchetei la Centrul de Dializă Alba Iulia a fost anunțat de DSP Alba, luni după-amiaza.

Vezi și Anchetă DSP Alba la Centrul de dializă din Alba Iulia. Alexandru Sinea: ”Este inadmisibil ce s-a întâmplat”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex

    vineri, 10.04.2020 at 20:51

    Tergiversare, cârdășie sau minciună la Centru de Dializă Alba. Presa preia informația că s-au testat personalul medical și oamenii iar pacienților linse spune că rezultatele nu au venit încă. Pai dacă nu au venit, de unde se știe numărul de pacienți și personal infectați? Sunt pacienți cărora li s-au luat probe și după 4-5 zile primesc răspuns că nu au venit rezultatele, iar în schimb șoferilor le-au fost luate probe miercuri și următoarea zi aveau rezultate. Operatorul privat a luat măsura compartimentării autoturismelor de transport pacienți între șofer și pacienți iar pe aceștia din urmă îi înghesuie câte 3 persoane pe scaunele din spate a unui autoturism, la o distanță de maxim 40 cm. DSP Alba sună din trâmbițe că a amendat operatorul privat „pentru nerespectarea recomandărilor privind nivelul de protecție al personalului” și își exprimă speranța ca „indicațiile specialiștilor DSP să fie respectate”, dar pentru nerespectarea nivelului de protecție al pacienților cine trebuie să intervină, domnilor și doamnelor de la DSP? Lăsați asta pe seama organelor judiciare? Acei oameni merg acasă la familiile lor și este inacceptabil ca să continuați să ascundeți (așa cum – in ceea ce privește prezența virusului Sars Cov 2 – ați făcut de la primul caz, stimați responsabili ai operatorului privat și cadre medicale) rezultatele testelor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax