Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 7 primării din județ au achiziționat și donat 3000 de teste pentru depistarea noului coronavirus

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Șapte primării din județul Alba au sprijinit Direcția de Sănătate Publică (DSP) și au achiziționat, din fonduri proprii, kit-uri necesare pentru testare, utilizate în vederea depistării persoanelor infectate cu noul coronavirus SARS-CoV- 2.

Este vorba despre primăriile Alba Iulia, Sebeș (prin Spitalul Municipal Sebeș), Șugag, Săsciori, Galda, Bucium și Meteș, prin intermediul cărora au fost asigurate circa 3.000 de teste care vor acoperi necesarul laboratorului DSP Alba pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, transmite DSP Alba.

Citește și VESTE BUNĂ: Un singur caz nou de coronavirus confirmat în Alba. Bilanțul pe județ: 110 persoane infectate și 4 decese

”Alba dorește să mulțumească public mai multor primării din Alba pentru sprijinul prețios acordat și pentru solidaritatea arătată în această perioadă dificilă care testează limitele, inclusiv pe cele financiare. În urma apelului făcut de instituția noastră, 7 autorități publice din județ au răspuns pozitiv și au sărit în ajutorul DSP Alba, oferindu-se să achiziționeze din fonduri proprii kit-uri necesare pentru testare, utilizate în vederea depistării persoanelor infectate cu noul coronavirus SARS-CoV- 2”, precizează directorul DSP, Alexandru Sinea.

Potrivit sursei citate, în prezent la DSP Alba funcționează o linie de testare a noului coronavirus, cu o capacitate de prelucrare de circa 200 de teste/zi.

”În aceste momente solidaritatea este mai importantă decât oricând și poate face diferența. Știm cu toții că în contextul actual testarea este vitală, iar odată cu creșterea capacității de testare au crescut și nevoile privind consumabilele pentru aparatul operat de specialiștii DSP Alba. În condițiile unui buget pentru achiziții limitat și subdimensionat raportat la această situație neprevăzută, ne-am văzut nevoiți să facem apel către primării pentru a putea susține în continuare actualul ritm de testare și am constatat cu bucurie că nu suntem singuri în această luptă. Doresc să le mulțumesc public primarilor care au înțeles să ne ajute în acest demers și le doresc multă sănătate”, a mai transmis Alexandru Sinea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax