Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VESTE BUNĂ: Un singur caz nou de coronavirus confirmat în Alba. Bilanțul pe județ: 110 persoane infectate și 4 decese

coronavirus

Publicat

Numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a ajuns, luni, la 110, față de 109 raportate duminică, au transmis autoritățile locale.

O veste foarte bună la nivel local, în condițiile în care numărul de teste a crescut foarte mult, deși potrivit șefului DSP Alba , duminică, loboratorul instituției nu a lucrat. ” În ultimele 14 zile s-a lucrat zilnic la laboratorul DSP,  program 08-22. Duminica aceasta a lucrat doar spitalul. De azi începând, odată cu noile angajări, la DSP se va lucra zilnic pe schimburi pentru a creste testarea”.- a declarat Sinea

Până în prezent, la nivelul județului au fost înregistrate 4 decese.

De sâmbătă, 11 aprilie, la Spitalul Județean din Alba Iulia funcționează a doua linie de testare pentru COVID-19 din județ, după cea de la DSP. Fondurile necesare pentru cumpărarea acesteia au fost puse la dispoziție de către compania Transavia, iar achiziția aparaturii și echipamentelor (Real Time PCR, extractor, hote, centrifugi, vortex, kituri de extracție și detecție etc.) a fost realizată de către SJU Alba Iulia.

Vezi și FOTO: Un nou aparat de testare pentru COVID-19, în Alba. Începând de astăzi, funcționează la Spitalul din Alba Iulia

Linia de diagnosticare a COVID-19, boală cauzată de infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), este formată din aparatură și componente performante și are capacitatea de a testa circa 400 de probe biologice recoltate, în 24 de ore. Astfel, are posibilitatea de a testa toți pacienții SJU Alba Iulia, toate cadrele medicale și personalul auxiliar din cadrul unității medicale, dar și alte probe biologice care sunt trimise de la pacienți din județ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate