Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Izvorul din cartierul Bărăbanț este singurul cu apă potabilă din Alba Iulia. Concentraţii mari de nitraţi la sursele de apă din Tolstoi şi Miceşti

Publicat

izvor apa Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba atenţionează că doar izvorul din cartierul Bărăbanţ are apă potabilă. Instituţia a prelevat și analizat, în perioada 3-4 noiembrie, probe de la cele trei izvoare de pe raza municipiului Alba Iulia.

Apa de la izvorul din Tolstoi (strada Marcus Aurelius) și de la izvorul din Micești (strada Scărișoara) este nepotabilă, având o concentrație de nitrați depășită, potrivit Legii apei potabile 458/2002.

Astfel, singurul izvor cu apă potabilă din municipiul Alba Iulia este izvorul de pe strada Turnătoriei din cartierul Bărăbanț.

În vederea monitorizării periodice a calității apei de la izvoarele publice, primăriile sunt obligate, conform HG 974/2004 și Legii apei potabile 458/2002, să încheie contracte cu Direcția de Sănătate Publică Alba, care este acreditată în acest sens, transmite DSP Alba, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax