Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba: Măsuri în atenţia IŞJ şi şcolilor, pentru prevenirea cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii

Publicat

dsp alba directia de sanatate publica

Direcţia de Sănătate Publică Alba recomandă măsuri suplimentare de siguranţă, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi şcolilor, în contextul înmulţirii cazurilor de infecţii respiratorii şi gripe.

Până acum, în judeţul Alba au fost confirmate de către Institutul Cantacuzino, patru cazuri de gripă, unul de tip A şi trei de tip B, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor în ţară a crescut semnificativ în ultima perioadă, la fel şi numărul deceselor cauzate de virusul gripal. La nivel naţional, până în 25 februarie, 54 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost diagnosticate cu gripă. În Alba, nu au fost deocamdată decese din cauza gripei.

Citeşte şi DSP infirmă că bebelușul din Alba care a decedat într-un spital din Cluj a fost bolnav de gripă

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în săptămâna 12-18 februarie, în ţară, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 134.922, cu 51,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (89.175) si cu 4,4% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (129.165). Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Iaşi şi Olt şi medie în Bihor şi Argeş, cu răspândire regională în regiunea de sud şi sud-est şi cazuri sporadice în unele judeţe.

În acest context, reprezentanţii DSP Alba consideră că este necesară limitarea organizării acţiunilor comune cu participarea copiilor preşcolari, şcolari mici, părinţi, bunici, având în vedere tradiţia evenimentelor desfăşurate de 1 şi 8 Martie, pentru prevenirea extinderii cazurilor de îmbolnăviri respiratorii.

Alte măsuri recomandate:

– măsuri suplimentare de triaj zilnic al copiilor la primirea în colectivitate

– măsuri de dezinfecţie, igienizare, aerisire în sălile de clasă şi grădiniţe

– informarea părinţilor privind izolarea la domiciliu a copiilor la primele simptome de infecţie respiratory şi tratarea lor sub control medical

– reprimirea copiilor în colectivitate se va face doar după terminarea tratamentului medicamentos şi dispariţia simptomelor; chiar dacă prezintă adeverinţă de la medicul de familie, la intrarea în colectivitate se va face triaj epidemiologic din partea reţelei medicale şcolare

– creşterea absenteismului peste limitele normale ale perioadei se va monitoriza prin reţeaua şcolară şi se va anunţa DSP (compartiment epidemiologie)

– toate măsurile de protecţie suplimentare sunt recomandate şi cadrelor didactice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax