Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSP Alba solicită altor instituții din țară vaccinuri anti-hepatită pentru oamenii din zonele afectate de inundații

Publicat

DSP Alba a anunțat miercuri că distribuie cantități importante de var pentru dezinfecția surselor de ape afectate în urma inundațiilor din județ.

De asemenea instituția solicită altor direcții de sănătate din țară vaccineuri antihepatită pentru oamenii din comunitățile afectate. 

Comunicatul DSP Alba:

Având în vedere că județul Alba a fost afectat în ultimele zile de inundații pe raza mai multor localități, DSP Alba intervine în vederea protejării sănătății populației astfel:
– va distribui gratuit UAT-urilor o cantitate de 775 kg var cloros și 10 cutii a câte 300 de pastile de cloramină în vederea dezinfecției surselor de apă afectate;
– vom solicita altor DSP-uri din țară transferul unor cantități de vaccin antihepatitic în vederea imunizării colectivităților afectate;
– vom transmite recomandări către populație pentru a evita apariția unor focare de hepatită;
– după efectuarea operațiunilor de dezinfecție se vor efectua analize de laborator ale surselor de apă în vederea stabilirii parametrilor de potabilitate.

Vezi și Simptomele hepatitei acute care a apărut la copii, în mai multe părți ale lumii. Medic american: ”Prima schimbare este în ochi”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax