Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba a ridicat restricţiile pentru ferma din Alba unde a fost descoperită bacteria E.coli în laptele crud. Produsele, din nou pe piaţă

Publicat

vaci lapte

vaci lapte DSVSA Alba anunţă că nu mai sunt restricţii la ferma de lapte din zona Sebeş, unde s-a descoperit bacteria E.coli în produse. În urma măsurilor impuse şi respectate, situaţia a revenit la normal, astfel că laptele şi produsele lactate au intrat din nou pe piaţă.

Reamintim că în luna mai DSVSA a constatat rezultat neconform la o probă de lapte crud prelevată de la ferma respectivă. A fost depistată E.coli verotoxigenă (VTEC), astfel că au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficienţelor.

Vezi şi Inspectorii veterinari din Alba au descoperit E-coli într-o probă de lapte crud prelevată de la o fermă de bovine din județ

Potrivit DSVSA, în fermă au fost efectuate acțiuni de decontaminare și mentenanţă pentru sala de muls și echipamentele de răcire și stocare a laptelui. A fost efectuat un control a stării de sănătate al personalului, prin analize de laborator iar rezultatul acestor analize a fost corespunzător.

S-au prelevat teste de sanitaţie de pe întreg lanţul de productie și depozitare a laptelui, precum și de la automatele de vânzare directă a laptelui, iar rezultatul de laborator atestă eficienta masurilor întreprinse de către operatorul alimentar.

S-a prelevat o probă de lapte conform procedurilor în vigoare, care a fost retestată la IISPV Bucuresti, pentru determinarea E.coli (VTEC) iar rezultatul de laborator a fost negativ.

Ca urmare a rezultatelor obținute la toate investigatiile de laborator efectuate conform procedurilor în vigoare DSVSA Alba, a dispus ridicarea restricțiilor sanitar veterinare, cu privire la comercializarea laptelui și a produsele lactate obținute de la ferma respectivă.

Programul Național de Control privind determinarea prevalentei Escherichia coli verotoxigenă (VTEC) de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată, din laptele crud şi produsele din lapte crud, aprobat de către ANSVSA se desfăşoară pană la 15 decembrie 2016. În cursul lunii iunie inspectorii din cadrul DSVSA Alba, în baza analizei de risc efectuate, vor preleva un  număr de 7 probe din produse alimentare, din alte unităti, care vor fi analizate la IISPV Bucureşti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax