Eveniment
DSVSA Alba, despre cazul de toxiinfecţie alimentară de la Mercur: Persoana depistată cu Salmonella, amendată cu 1.200 de lei

“DSVSA a prelevat probe pentru analize pentru analize de laborator atât din materiile prime de origine animală utilizate la prepararea meniurilor, cât şi din probele de preparate culinare servite cu ocazia evenimentului şi păstrate de către unitate ca şi contraprobe, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
În urma rezultatelor de laborator, s-au izolat germeni de genul Salmonella spp, din două probe de aperitiv rece. Tulpinile isolate au fost expediate la IISPV Bucureşti în vederea serotipizării şi testării rezistenţei antimicrobiene.
Restul probelor analizate nu au prezentat contaminare cu tulpini patogene.
Având în vedere faptul că la controlul medical al personalului s-a izolat Salmonella de la o persoană angajată care a manipulate alimente, s-a concluzionat că această persoană reprezintă sursa de contamina a alimentelor prin manipularea defectuoasă a acestora.
Persoana respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 de lei.
Cu ocazia analizelor efectuate şi a investigaţiilor, nu au fost identificate alte surse de contaminare sau deficienţe de ordin structural a restaurantului respectiv”, precizează instituţia, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi S-au finalizat cercetările în cazul de toxiinfecție alimentară de la Mercur. O angajată a sălii de nunți, depistată cu Salmonella
VEZI: Cazul TOXIINFECȚIEI de la Mercur Select. Vasile Macarie, administratorul sălii: Ne oferim sprijinul necondiționat pentru toate persoanele care au avut de suferit
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News