Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DSVSA Alba: Se redeschid TÂRGURILE de ANIMALE din judeţ. Condiţii pentru acces și libera circulație

Publicat

vaci_de_lapte Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba transmite că au fost ridicate restricţiile privind circulaţia animalelor în contextul focarului de bluetongue din Cîmpeni, iar târgurile au fost redeschise. Totuşi, există unele condiţii pentru liberul acces în aceste târguri.

Potrivit DSVSA Alba, „având în vedere că, in conformitate cu Regulamentul Comisiei Europene nr. 1266/2007, în România a debutat, începând cu data de 2.12.2014 perioada liberă de vectori care transmit virusul bolii bluetongue, zonele de control de pe teritoriul României se elimină, iar tot teritoriul României va constitui zona de protecţie pentru bluentongue.

În acest context, restricţiile impuse de Directia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba privind diagnosticarea unui focar de bluetongue („boala limbii albastre”) într-o gospodărie din localitatea Cîmpeni au fost ridicate, iar toate târgurile de animale din judeţ au fost redeschise”.

Citește și Primul focar de BOALA LIMBII ALBASTRE în Alba. Au fost infectate cinci vaci dintr-o gospodărie din Cîmpeni. Unul dintre animale a murit. RESTRICŢII în târgurile din zonă

Reprezentanţii instituţiei mai precizează că în această perioadă circulaţia rumegătoarelor pe teritoriul României se efectuează în conformitate cu prevederile Reg CE. Nr. 1266/2014, respectiv acestea pot circula cu conditia ca, în ziua transportării, să nu prezinte nici un semn clinic de febră catarală ovină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax