Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Duminică, 14 iulie: Semimaratonul „Țara de Piatră”, la Avram Iancu. Medalie aniversară pentru finisherii concursului. PROGRAM

Publicat

Semimaratonul „Țara de Piatră”, ajuns la a III-a ediție, va avea loc pe data de 14 iulie 2024.

Evenimentul de anul acesta este dedicat conducătorului revoluționarilor din 1848-1849, Avram Iancu, la 200 de ani de la nașterea sa.

Toți finisherii concursului vor primi o medalie aniversară cu Avram Iancu, o medalie unicat. 

În cadrul semimaratonului „Țara de Piatră”, organizat de ONG-ul Apuseni Spirit, participanții vor avea oportunitatea să alerge pe traseele pitorești din Munții Apuseni, bucurându-se de ospitalitatea locuitorilor prin cele nouă puncte de hidratare de pe traseu.

Program Semimaratonul „Țara de Piatră”, 14 iulie

Locația startului: localitatea Avram Iancu

 • 07:00 – Eliberarea kiturilor de concurs (kiturile se pot ridica și în ziua de sâmbătă). Retromobil Club România va instala mașinile de epocă în avangarda plutonului. Tulnicăresele vor cânta, iar coloana auto va porni la a doua cântare.
 • 08:30 – Startul Semimaratonului, cursa de 22 km din Câmpeni.
 • 09:00 – Startul Cursei Moților de 10 km din Vârtănești. Mașinile vor accelera pentru a da startul.
 • 09:15 – Startul Cursei de 5 km de la Dealul cu Melci. Coloana de mașini va ajunge la Avram Iancu și se va poziționa în formație de salut pe ambele părți ale drumului, înainte de linia de sosire.
 • 11:30 – Startul Cursei copiilor din localitate. Pe traseu, alergătorii vor întâlni multiple locații unde locuitorii și voluntarii vor oferi băuturi răcoritoare, apă de izvor și fructe de sezon. Crucea Roșie va fi prezentă pentru securitatea participanților.

Toți participanții sunt rugați să ajungă la linia de FINISH (în Câmpeni), unde vor avea loc înscrierile. De acolo, vor fi transportațoi la linia de START, în curse frecvente, pentru fiecare din cele trei curse:

 • Țara de piatră | 22 km (Avram Iancu – Câmpeni) – Taxa participare: 150 lei
 • Cursa Moților | 10 km (Ponorel – Câmpeni) – Taxa participare: 100 lei
 • Cursa Arieșului | 5 km (Mihoești – Câmpeni) – Taxa participare: 50 lei

Programul artistic:

 • 12:00 – Start Program Artistic: Alin Joldeș și formația.
 • 13:00 – Premierea câștigătorilor. Peste 20 de sponsori vor oferi câștigătorilor vacanțe de vis în Apuseni, servicii și produse, peste 200 de medalii și 22 de trofee unicat.
 • 16:00 – Continuarea programului artistic cu artiști locali și produsele specifice zonei.

Pe parcursul întregii zile, locuitorii zonei vor oferi participanților și vizitatorilor mâncăruri tradiționale pregătite cu multă pasiune: plăcinte, balmoș, ceaun cu carne, plăcinte cu brânză și mere, omletă cu cartofi, zacuscă de munte, dulceață din fructe de pădure, brânzeturi de talie internațională, roșii zemoase, preparate din carne și unsoare de mangaliță.

„Scopul nostru este să facem Munții Apuseni să răsune de viață și să aducem bucurie în inimile tuturor celor care trăiesc sau vizitează această minunată regiune”, au transmis organizatorii.

Cei care doresc să participe se pot înscrie până vineri seara, la: https://my-run.ro/race-pay/?contestId=200. În limita locurilor disponibile, sunt posibile și înscrieri, la fața locului în dimineața evenimentului, până la ora 07:00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate