Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Bogățiile toamnei la Blaj”. Produse tradiționale și spectacol de muzică populară

Publicat

Piața Mare Agroalimentară din Blaj va găzdui duminică, începând cu ora 10.00, cea de a XIII- a ediție a manifestării „Bogățiile toamnei la Blaj”. Producătorii își vor expune cele mai bune produse din recolta acestui an. Pentru a intra mai devreme în atmosfera de sărbătoare, blăjenii se vor putea delecta vineri cu un program de muzică populară.

„Manifestarea aceasta este o modalitate de a susține și promova producătorii autentici care vând produse sănătoase, românești. Locuitorii de la confluența Târnavelor sunt recunoscuți pentru modul reușit în care se ocupă de legumicultură astfel că an de an ne mândrim cu roadele muncii loc și dăm ocazia tuturor de a se aproviziona cu produse de calitate pentru iarnă”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Producătorii agricoli de pe Valea Târnavelor vor avea ocazia de a-și expune cele mai aspectuoase produse din recolta anului 2013 pe standurile ce vor fi amenajate special pentru această ocazie. Totul în încercarea de a impresiona juriul și cumpărătorii ce vor participa duminică la eveniment.

Premierea celor mai reușite standuri de prezentare se va face ținând cont atât de expoziția propriu zisă a fiecărui agricultor dar și de frecvența cu care iși comercializează produsele la piețele din Blaj sau de suprafața cultivată. În concurs s-au înscris 44 de producători agricoli din Blaj și din localitățile învecinate.

Primăria Municipiului Blaj a pregătit pentru această sărbătoare și un bogat program de muzică populară care va începe la ora 10.00.

Pe scena amplasată în aer liber vor susține un program artistic printre alții Grupul folcloric „Doina Blajului” cu soliștii: Reta Rus, Ina Todoran, Alexandra Băcilă , Nicu Stângaciu , Ioan Dancu, Felicia Pop, Delia Stanciu, Adina Popa și Ansamblul de dansuri populare ”Junii Blajului”.

Ediția din acest an a „Bogățiilor toamnei la Blaj” va reprezenta un bun prilej ca blăjenii sa intre în contact și cu tradițiile și cultura unuia dintre orașele înfrățite ale municipiului Blaj, Cegledbercel din Ungaria.

În preambulul manifestării de duminică, vineri, 20 septembrie, cu începere de la ora 18.00 în Parcul Avram Iancu delegația din Cegledbercel va oferi blăjenilor un program artistic folcloric reprezentativ pentru localitatea din care provin.

De asemenea duminică, formația de dansuri tradiționale și muzică populară din Ungaria va susține un program artistic în cadrul spectacolului organizat de Primăria Blaj în Piața Agroalimentară. Mai mult decât atât, primarul Gheorghe Valentin Rotar și primarul din Cegledbercel, Török Jozsef vor decide câștigătorul marelui premiu la ediția din acest an a „Bogățiilor toamnei la Blaj”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax