Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Dezbatere publică pe tema poluării, la Sebeș. Lupta protestatarilor pentru aer curat continuă

Publicat

protest sebes 25 ian 2015 După șapte proteste desfășurate la Sebeș și unul la Alba Iulia, Grupul de Inițiativă Civică Sebeș împreună cu ONG-ul Prima Natura organizează duminică, 15 martie, o dezbatere publică pe tema poluării. Cei care timp de opt săptămâni au ieșit în stradă pentru dreptul lor la un mediu mai sănătos sunt așteptați, începând cu ora 16:00, la Casa de Cultură ”Lucian Blaga” din Sebeș.

Organizatorii protestelor transmit pe site-ul campaniei ”Opriți poluarea în Sebeș” că ”lupta pentru aer curat continuă”. Aceștia precizează că au început să sosească informații, analiza lor fiind în curs de desfășurare. Astfel, duminică 15 martie, la Casa de Cultură ”Lucian Blaga” din Sebeș va fi organizată o dezbatere publică, în care cetățenii interesați și dornici să se implice în această luptă împotriva poluării vor analiza situația în care s-a ajuns și vor discuta despre ce e de făcut în viitorul apropiat.

După șapte proteste desfășurate în Sebeș, de Mărțișor, campania ”Opriți poluarea în Sebeș” și-a făcută simțită prezența și în Alba Iulia. Duminică 1 martie, începând cu ora 14:00,  marșul de protest împotriva poluării din Sebeș, cu numărul opt a avut loc la Alba Iulia. Prima instituție vizată de acest protest și punctul de pornire a marșului a fost sediul APM Alba și Garda de Mediu Alba.

Citește și FOTO – VIDEO Marș împotriva poluării de la Sebeș la Alba Iulia: Manifestanții au protestat în fața APM, Gărzii de Mediu și Prefecturii

Între timp, șefa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Mihaela Dehelean-Mih, a fost trimisă în judecată de DNA, pentru fapte de corupţie. În dosarul înregistrat în 5 martie la Tribunalul Alba mai sunt inculpaţi Gheorghe Iordache, fost director la Cupru Min SA Abrud şi Sergiu Ioan Nicolae Mihuţ, reprezentantul Unitate de Suport pentru Integrare SRL Cluj Napoca. Cauza are legătură cu avizele de mediu pentru Cupru Min. În urma scandalului, aceasta nu și-a anunțat demisia din funcția deținută.

Citește și UPDATE: Şefa APM Alba, Mihaela Dehelean Mih, TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ de DNA, pentru fapte de corupţie. Inculpat, şi fostul director de la Cupru Min SA

La o săptămână după ce directoarea Agenției pentru Protecția Mediului Alba, Mihaela Dehelean-Mih, a fost trimisă în judecată de DNA, șeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş, renunţă la postul de la stat şi pleacă în privat. Acesta îşi va deschide firmă de consultanţă în managementul medical. Decizia a fost una personală, iar încheierea contractului cu DSP va fi cu acordul părţilor, urmând să intre în vigoare din 30 martie. Astfel, din aprilie, postul de la conducerea DSP Alba rămâne vacant şi va fi ocupat interimar de un înlocuitor, până la organizarea unui concurs de către minister. Începând din 2012, Horea Timiș este doctorand la Facultatea de Științe și Ingineria Mediului din Cluj, unde îl are drept coordonator de lucrare pe Eugen Gurzău. Acesta din urmă este patronul firmei care a realizat, în 2007, studiului de impact asupra sănătății pentru Kronospan.

Citește și Horea Timiş pleacă de la conducerea DSP Alba, din 30 martie. Îşi deschide firmă de consultanţă în management medical

Cu această ocazie, Grupul de Inițiativă Civică Sebeș și ONG Prima Natura Alba-Iulia își reafirmă implicarea în lupta pentru respectarea drepturilor omului, pentru un mediu de viață sănătos și echilibrat ecologic.

sursa: sebesfarapoluare.wordpress.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax