Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Festivalul „Cultură pentru cultură”, etapa a patra, la Tarcău, comuna Rîmeţ. În concurs, echipele comunelor de pe Valea Mureşului

Publicat

Duminică, 6 iulie, la Tarcău, în comuna Rîmeț are loc a patra etapă zonală a Festivalului Cultură pentru Cultură, concurs ce va reuni comunele de pe Valea Mureșului. Competiția din acest an va fi una foarte strânsă, potrivit organizatorilor. Evenimentul coincide cu “Sărbătoarea Mocanilor de pe Tarcău”, ce are loc în fiecare an în preajma sărbătorii religioase ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Citeşte şi Comuna Albac a câştigat a treia etapă a Festivalului „Cultură pentru Cultură”

Se vor întrece în probe de meșteșuguri populare, gastronomie tradițională și spectacole de folclor ce valorifică cele mai frumoase tradiții, jocuri și melodii populare din zona pe care o reprezintă, comunele Noșlac, Unirea, Fărău, Ciugud, Stremț, Cricău și Livezile.

Juriul este format din Sorica Fărcaș – coregraf, Daniela Floroian – directorul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, Teodora Zărnescu – profesor dr. la Liceul de Arte din Alba Iulia, Gheoghe Burz – profesor la Liceul de Arte din Alba Iulia, Romi Adam – artist plastic, Cosmin Toma – maestru bucătar, iar președinta juriului este Gheorghița Nicolae -cunoscuta interpretă de folclor, dar și realizatoare a emisiunii Tezaur Folcloric.

În recital vor evolua interpreții Ansamblului Folcloric al Centrului de Cultură “Augustin Bena”: Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Cătălin Hașa, Nicolae Tuhuț și Maria Filimon, acompaniați de orchestra condusă de dirijor Alexandru Pal.

Festivalul se înscrie în cadrul unui amplu program al Consiliului Județean Alba de promovare turistică a celor mai pitorești locuri și a celor mai reprezentative sărbători populare din județul Alba.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba și Primăria și Consiliul Local Rîmeț.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax