Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Comuna Albac a câştigat a treia etapă a Festivalului „Cultură pentru Cultură”. În 6 iulie, localităţi din zona Tarcău se vor „bate” pentru 50.000 de lei

Publicat

YouTube video

Cu ocazia Sărbătorii Narciselor, duminică, la Negrileasa, a avut loc cea de-a treia etapă a Festivalului-concurs „Cultură pentru cultură”, cu participarea comunelor din Apuseni: Almașu Mare, Sălciua, Meteș, Poiana Vadului, Albac, Bucium și Ocoliș. Juraţii au decis că probele de gastronomie, prezentare a obiceiurilor populare, dansuri şi spectacol folcloric prezentate de comuna Albac merită să câştige premiul I de 50.000 de lei, bani care vor fi folosiţi la reabilitarea căminului cultural din localitate. Pe locul II s-a clasat comuna Sălciua (30.000 de lei), locul III a fost ocupat de comuna Meteş (20.000 de lei), iar locul IV a revenit comunei Bucium. Evenimentul s-a desfăşurat în Poiana Narciselor.

Pe scenă au urcat Ansamblul Judeţului Alba condus de dirijorul Alexandru pal, din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” dar şi dansatorii din cadrul clasei de dans din Sohodol din cadrul Şcolii de Arte şi Meşteşuguri Alba.

Ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediție, Festivalul-concurs „Cultură pentru Cultură” are ca scop revitalizarea tradițiilor, obiceiurilor și a vieții culturale din mediul rural al județului Alba. În acest an, 24 de echipe artistice din comune din județul Alba au intrat în competiție, în patru etape la care se adaugă etapa finală.

În cea de-a treia etapă, au participat comunele din zona Munţilor Apuseni, respectiv Sălciua, Meteș, Poiana Vadului, Albac, Bucium, Ocoliș şi Almaşu Mare. În cadrul competiţiei de duminică, comuna Almaşu Mare nu s-a mai prezentat.

Pentru restul comunelor care au participat, juriul a hotărât că probele de gastronomie, prezentare a obiceiurilor populare, dansuri şi spectacol folcloric au fost cel mai bine prezentate de comuna Albac, care a câştigat premiul I de 50.000 de lei, urmat de comuna Sălciua (30.000 de lei) şi comuna Meteş (20.000 de lei). Locul IV a fost obţinut de comuna Bucium, care a primit o diplomă de participare.

În prima etapă au concurat comune din zona Blajului, iar câştigătoarea a fost Roşia de Secaş, urmată de Cergău şi Cetatea de Baltă. În cea de-a doua etapă, au participat comune din zona Sebeş – Cugir, iar premiul I, în valoare de 50.000 de lei a fost câştigat de Săsciori, urmată pe locul II de Cut, locul III de Vinţu de Jos, şi locul IV comuna Pianu.

Citeşte şi Comuna Roşia de Secaş a câştigat prima etapă a Festivalului „Cultură pentru Cultură” 2014. Ce localităţi se vor mai lupta pentru premiul de 50.000 de lei

Citeşte şi Comuna Săsciori a câştigat a doua etapă a concursului “Cultură pentru Cultură”. 50.000 de lei pentru reabilitarea căminului cultural

Cea de-a patra etapă zonală, cu echipe din zona Aiud, se va desfășura în data de 6 iulie în zona Tarcău, între localitățile Ponor și Rîmeț, cu comunele Ciugud, Fărău, Livezile, Cricău, Noșlac, Stremț şi Unirea.

Etapa finală va avea loc, ca în fiecare an, în comuna Avram Iancu, pe data de 19 iulie cu ocazia Târgului de fete de pe Muntele Găina. Câștigătorii fiecărei etape vor fi premiați cu sume de bani în valoare totală de 100.000 lei, care vor fi folosite strict pentru reabilitarea căminelor culturale din comune.

La etapa judeţeană de pe muntele Găina valoarea premiilor va fi tot de 100.000 de lei, respectiv locul I 50.000 de lei, locul II 30.000 de lei şi locul III 20.000 de lei. Astfel că una dintre comunele care au câştigat locul I în cadrul celor patru etape are şansa să câştige în total 100.000 de lei.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax