Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Duminică, la Alba Iulia: Concert al Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” alături de dirijorul japonez Koichi Inoue şi soprana Akiko Hayakawa

Publicat

afis concert invitati japoniaIubitorii muzicii clasice sunt invitaţi, duminică, la cel mai important concert din stagiunea 2016 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba. Concertul extraordinar se bucură de prezenţa a doi invitaţi de renume mondial: dirijorul japonez Koichi Inoue şi soprana japoneză Akiko Hayakawa.  

Evenimentul va avea loc duminică, 20 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi va fi un periplu în lumea muzicii inegalabile a lui W. A. Mozart.

„Concertul este cel mai amplu eveniment muzical din acest an al Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba şi presupune 40 de instrumentişti sub conducerea dirijorului Koichi Inoue venit din Japonia. Invitat special al evenimentului va fi şi soprana japoneză Akiko Hayakawa. În această formulă, cei doi invitaţi niponi au concertat recent şi pe scena Ateneului Român”, a spus Liviu Cernat, dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

„Suntem onoraţi de prezenţa celor doi invitaţi speciali, dirijorul Koichi Inoue şi soprana Akiko Hayakawa, artişti care au urcat pe scena unor importante opere şi teatre din Europa. Este o onoare şi o recunoaştere a activităţii deosebite a colegilor din Orchestra de Cameră a judeţului Alba şi sperăm să fie un eveniment special, pe gustul publicului din Alba Iulia”, a transmis Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, iar INTRAREA ESTE LIBERĂ.

KOICHI INOUE este unul dintre cei mai importanţi dirijori de operă cu numeroase concerte în întreaga lume. Licenţiat „Magna cum laudae” al Universităţii Tokio Gakugei – Secţia compoziţie – dirijat, Koichi Inoue s-a perfecţionat în arta dirijorală la Academia de Muzică Santa Cecilia din Roma, cu maeştrii Bruno Aprea şi Franco Ferrara, obţinând înaltul titlu al Academiei în iulie 1983. A continuat o importantă carieră universitară la catedra de dirijat a Academiei  Santa Cecilia din Roma, iar concomitent s-a aflat la pupitrul dirijoral al celebrelor teatre: „Regio”, „Scala”, „Rena di Verona”, „La fenice”, „San Carlo” şi a Operelor din Paris, Hamburg, Dortmund, Zurich, cât şi al unor importante orchestre simfonice din Paris, Londra, Roma,  Sofia, Bucureşti şi Timişoara. Din 1997 este dirijor permanent al Operei Naţionale din Iaşi, iar ca pedagog, a susţinut cursuri de specializare  în dirijat la Universitatea „George Enescu” din Iaşi şi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

AKIKO HAYAKAWA este una dintre cele mai cunoscute soprane din Japonia, fiind laureată a Premiul I la Concursul „Japan Soloist Competition”. A absolvit Academia de Muzică Kunitachi şi face parte din colectivul permanent al Operei din Yokohama.
Akiko Hayakawa se distinge ca o soprană cu un repoertoriu foarte bogat şi variat, iar printre rolurile interpretate amintim: Norma, Violetta (Traviata), Tosca, Neda (Paiate), Madama Butterfly, Turandot, Desdemona (Otello) pe scenele de operă din Japonia dar şi din multe ţări europene. În prezent, în afara activităţii sale ca soprană, dirijează şi instruieşte patru coruri în Japonia.

Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a fost înfiinţată în iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra este condusă de Dan Liviu Cernat şi abordează lucrări din creaţia marilor compozitori cu preponderenţă din perioada barocului. Orchestra a susţinut până în prezent numeroase concerte în Alba Iulia şi în judeţul Alba având invitaţi de renume printre care amintim pe soprana Daniela Vlădescu, Tadashi Imai, pianist japonez de renume, sau dirijorul Federico Crisanaz (Italia).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax