Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Prima etapă a festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură”. Ansambluri folclorice din 5 comune din Alba, pe Câmpia Libertății, la Blaj

Publicat

Festivalul-concurs „Cultură pentru Cultură” își desfășoară prima etapă duminică, 11 mai, pe Câmpia Libertății din Blaj. Ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediție, evenimentul are ca scop revitalizarea tradițiilor, obiceiurilor și a vieții culturale din mediul rural al județului Alba. În acest an, 25 de echipe artistice din comune din județul Alba vor intra în competiție, în patru etape la care se adaugă etapa finală. Câștigătorii fiecărei etape vor fi premiați cu suma de 100.000 lei, bani ce vor fi folosiți pentru reabilitarea Căminelor Culturale din comune.

În prima etapă a festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură” au fost selectate să participe cu recitaluri muzicale și dansuri populare echipele artistice din comunele de pe Valea Târnavelor – Roșia de Secaș, Mihalț, Cetatea de Baltă, Cergău și Sâncel.

După concurs, începând cu ora 18.00, pe scena de pe Câmpia Libertății vor avea loc recitaluri susținute de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, Ansamblul Folcloric „Floare de Colț” din galda de Jos și artistele Ina Todoran și Nicoleta Voica.

Următoarea etapă adună comunele din zona Sebeș și va fi organizată la Loman în data de 17 mai, cu ocazia urcării oilor la munte. Aici vor fi prezente echipele din Vințu de Jos, Cîlnic, Săliștea, Pianu, Săsciori și Cut.

Etapa a treia, ce îi va aduce în fața publicului pe artiștii din zona Munților Apuseni, va avea loc în data de 18 mai la Negrileasa, cu ocazia Sărbătorii Narciselor. Vor participa comunele Almașu Mare, Sălciua, Meteș, Poiana Vadului, Albac, Bucium și Ocoliș.

Cea de-a patra etapă zonală, cu echipe din zona Aiud, se va desfășura în data de 3 iunie în zona Tarcău, între localitățile Ponor și Rîmeț, cu comunele Ciugud, Fărău, Livezile, Cricău, Noșlac și Stremț.

Etapa finală va avea loc, ca în fiecare an, la sfârșitul lunii iulie, în comuna Avram Iancu, cu ocazia Târgului de fete de pe Muntele Găina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax