Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

După accidentul aviatic din Apuseni, moţii cer bani de la Ministerul Transporturilor pentru refacerea drumului din comuna Horea

Publicat

O delegaţie din comuna Horea a fost prezentă, vineri, în audienţă la ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, pentru a-i cere bani necesari reabilitării unui drum din zonă, afectat de utilajele care au transportat epava avionului prăbuşit în Apuseni, în 20 ianuarie. Este vorba despre drumul comunal ce leagă localităţile Horea, Giurgiuţ şi Zinzeşti.

Moţii au fost primiţi de ministru şi i-au lăsat un memoriu privind solicitarea de sprijin financiar pentru repararea Drumului Comunal 204, pe o distanţă de 12 kilometri.

„Ca urmare a solicitării cetăţenilor din satele Giurgiuţ şi Zizeşti, comuna Horea, judeţul Alba, aflate în vecinătatea locului accidentului, salvatori ai victimelor accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014, cu privire la necesitatea sprijinirii de către Ministerul Transporturilor a lucrărilor de reparaţii a drumului comunal DC 204 Horea – Giurgiuţ – Zinzeşti, în lungime de 12 kilometri, ce a fost distrus în urma transportului cu tractoarele şi maşinile instituţiilor implicate în salvarea victimelor şi a transportului epavei avionului. Menţionăm că drumul a fost pietruit de primărie în anii 2012 – 2013 şi la această dată este distrus şi impracticabil”, se arată în memoriul depus la Ministerul Transporturilor.

Fostul deputat de Alba, Corneliu Olar, liderul delegaţiei, a spus că ministrul “ne-a promis că o să încerce să ne ajute şi a lăsat chiar de înţeles că, pentru obţinerea de fonduri, o să discute inclusiv cu primul ministru Victor Ponta. Dacă nu o găsim înţelegere, vom căuta alte variante legale pentru refacere acestui drum”.

De asemenea, potrivit unui localnic din Horea prezent la Bucureşti, Mănescu „a promis că va trimite la faţa locului o echipă care să evalueze costurile”.

Monument cu elemente din epava avionului, la locul accidentului

În memoriul depus la Ministerul Transporturilor se menţionează şi că, în parteneriat cu Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, la locul accidentului va fi construit un monument care va conţine elemente din epava avionului şi că există intenţia ca pe locul respectiv să fie ridicat, în viitor, un lăcaş de cult.

Reprezentanţii moţilor au mai spus că, la Horea, se intenţionează amenajarea unei piste de aterizare pentru elicoptere, care ar urma să fie construită tot cu sprijinul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă.

Reamintim că pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, studenta de 23 de ani şi doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.
Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

sursa: realitatea.net

Citeşte şi VIDEO: FILMARE AERIANĂ de la locul ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni: Ce au văzut pasagerii în momentul în care s-au prăbușit

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax