Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

După o oră de discuţii: Bugetul oraşului Alba Iulia pe 2014 a fost aprobat cu 18 voturi „pentru”, două abţineri şi un consilier absent

Publicat

Marţi, începând cu ora 13.00, consilierii locali din Alba Iulia s-au întâlnit pentru votarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2014. După lungi discuţii pro şi contra, acesta a fost aprobat cu 18 voturi „pentru”, două abţineri şi un consilier absent. Capitolul cel mai discutat, din cauză că sumele au fost ba prea mari, ba prea mici, a fost cel legat de cheltuielile aferente pentru evenimentele care se vor desfăşura în acest an în municipiul Alba Iulia. În acest an, a fost alocat un buget de 3,4 milioane de lei pentru evenimente organizate în oraş.

Consilierii locali au susţinut evenimente diferite, iar în final, după o oră de discuţii şi propuneri de amendamente la proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general de venituri şi cheltuieli pe anul 2014, l-au aprobat. Consilierii locali PSD Horaţiu Clepan şi Bogdan Medrea s-au abţinut de la vot, iar consilierului PNL Vasile Petric a lipsit de la şedinţă.

Pentru unele nelămuriri privind sumele alocate pe evenimentele din acest an, purtătorul de cuvânt al primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer a stat la dispoziţia consilierilor, pe care i-a convins că oraşul merită această promovare.

Prima nemulţumire a venit din partea consilierului PSD Vasile Crişan, care nu a înţeles de ce bugetul pentru Sărbătoarea Muzicii este la fel ca şi cel alocat pentru Zilele Oraşului, respectiv 450.000 de lei.

Explicaţia lui Mihai Coşer este următoarea: „Dacă priviţi cu atenţie în urmă, la ceea ce s-a întâmplat la Sărbătoarea Muzicii, a fost o alăturare de elemente în care au predominat muzica clasică, genuri muzicale de nişă în care a existat un interes constant şi de notorietate cu ce s-a întâmplat acolo. Apropo de sumele pe care le-aţi exprimat dumneavoastră, bugetul pentru evenimente de acest gen este oarecum asemănător cu cel de anul trecut. Noi nu putem lucra într-o sferă a concretului decât dacă avem o sumă de la care să plecăm şi până la care să ne întindem din punct de vedere a conţinutului”.

„Să nu fim rigizi în promovarea oraşului”, a declarat consilierul PP-DD, Dorin Pocol. „În Alba Iulia s-a investit atât de mult. Astfel, oraşul va fi mai vizibil”, a spus consilierul PDL, Ioan Bogăţan.

Nemulţumirea consilierului PSD Bogdan Medrea a fost finanţarea skate park-ului pe 2014 cu 2.100.000 lei, despre care consideră că nu este o prioritate în acest an. A şi propus un amendament de scoatere a acestuia din buget, care nu a fost aprobat de consilieri. În ceea ce priveşte evenimentele, Medrea spune că „sunt scumpe, sunt ieftine, asta e greu de apreciat”.

Citeşte şi Peste 3 milioane lei pentru EVENIMENTE CULTURALE în Alba Iulia în 2014: Festivaluri noi în Cetatea Alba Carolina

Consilierul PDL Cornel Sandu a cerut dublarea sumei de 10.000 de lei alocată pentru Gala premiilor în educaţie (universitar) pe motiv că sunt premiaţi cel puţin 100 de elevi cu rezultate şcolare foarte bune. Mihai Coşer a subliniat că aceste costuri sunt estimative şi se pot adăuga şi alte sume la cele propuse.

Primarul Mircea Hava a declarat în final că „bugetul este flexibil, se poate muta sus – jos”.

Pe lângă nemulţumirile unor consilieri, s-a discutat şi despre evenimentul care în acest an ar trebui să aducă muncipiului Alba Iulia cea mai mare promovare. Sărbătoarea Încoronării de la Alba Iulia va aduna familii ale caselor regale din Europa, care vor veni la invitaţia Familiei Regale din România. Va fi o experienţă unică pentru Alba Iulia.

În cadrul şedinţei de consiliu local s-a anunţat şi propunerea înfinţării unui centru de excelenţă pentru susţinerea elevilor de la Liceul „Regina Maria” care vor participa la diferite olimpiade şi competiţii.

Citeşte şi 170.000 lei de la primărie pentru bisericile din Alba Iulia și cartierele limitrofe. Vezi ce parohii au solicitat sprijin financiar

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax