Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EDUCAȚIE

Echipa de robotică a Colegiului HCC din Alba Iulia primeşte 10.000 de lei de la CJ Alba pentru participarea la Mondiale

Publicat


xeo 2019

Consiliul Judeţean (CJ) Alba sprijină cu 10.000 lei echipa de robotică Team RO001 XEO a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia în vederea participării acesteia la Campionatul Mondial pentru provocarea tehnologiei FIRST Tech Challenge World Championship Detroit, SUA.

Anul acesta, echipa XEO a câştigat trei premii la etapa naţională a concursului de robotică: Control Award 1st Place (pentru folosirea în modul cel mai inovativ a senzorilor şi software-ului la îmbunătăţirea performanţei robotului); Connect Award 2nd Place (pentru fomrarea unei comunităţi în jurul echipei, cu rol important în dezvoltarea lor în domeniul STEM) şi Inspire Award 2nd Place (câştigat al doilea an la rând, titlu ce le-a permis calificarea la etapa mondială a competiției, care se va desfăşura în perioada 24-27 aprilie.

Citeşte şi FOTO: Cine sunt membrii echipei RO-001 XEO de la HCC Alba Iulia, premiați la Campionatul Național de Robotică 2019

Un protocol de colaborare între CJ Alba şi IŞJ Alba a fost aprobat, vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean.

Competiţia din SUA se desfăşoară în perioada 24-27 aprilie. Tema competiţiei este crearea de roboţi pentru explorarea altor planete.

Proiectul de sprijin al echipei XEO a fost aprobat în urma unei solicitări în acest sens venite din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit proiectului, “judeţul Alba a fost reprezentat, pentru al treilea an la rând, la competiţia naţională pentru provocarea tehnologiei „Inspiraţie şi recunoaşterea ştiinţei şi tehnologiei” FIRST Tech Challenge Romania, de către Echipa de robotică Team RO001XEO a Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, competiţie care, de 30 de ani, provoacă liceeni să construiască şi să programeze un robot pentru a concura în alianţe contra altor echipe. Concursul promovează lucrul în echipă şi între echipe”.

Vezi și: Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, trei premii la Campionatul Național. Va participa la Mondialele din SUA

Anul acesta, echipa XEO a câştigat trei premii la etapa naţională a concursului de robotică și s-au calificat la etapa mondială First Tech Challenge World Championship Detroit, care se va desfăşura în perioada 24-27 aprilie.

În documentaţie se mai arată că în acest an, “tema competiției internaționale FIRST Tech Challenge este FTC ROVER RUCKUS, participanții având misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete neospitaliere, dar bogate în metale prețioase, să adune și sorteze bucățile de minereu de aur și de argint pe care le întâlnesc în cale. Una dintre cele mai mari provocări a fost construirea unui braț care să îi permită robotului să se urce din nou la bordul navei spațiale”.

Menţionăm că IŞJ Alba, reprezentanţii Colegiului “HCC” Alba Iulia şi mentorii echipei au solicitat sprijin în valoare de 30.000 de lei de la CJ Alba.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Amenzi plătite prin muncă la Ciugud. Un bărbat trebuie să lucreze peste 100 de ore în folosul comunității

Publicat

Un bărbat din Ciugud va presta peste 100 de ore de muncă în folosul comunității, din cauza unor amenzi vechi de peste cinci ani. Reprezentanții Primăriei Ciugud l-au trimis în judecată pe bărbat, deoarece acesta a primit în trecut mai multe amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.785 lei, pe care nu le-a plătit. Din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini extrem de rare cu DOI LUPI care se țin scai de o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din Harghita

Publicat

Doi lupi au fost filmați în timp ce urmăreau o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din județul Harghita. Imaginile au fost postate miercuri, pe rețeaua de socializare Facebook. Pe video se pot observa doi lupi care urmăresc o căruță, de care era legat un câine. „Ziua în amiaza mare! În localitatea Armășeni jud. […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Cursuri universitare pentru persoane vârstnice, la Cluj-Napoca. Cel mai bătrân student are 93 de ani

Publicat

La Cluj Napoca s-au deschis în acest an cursuri universitare pentru persoanele în vârstă. Universitatea Vârstei a treia este un proiect organizat de Primăria Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, în parteneriat cu Asociaţia EduNation şi Fundaţia Universităţii Babeş-Bolyai. Beneficiarii sunt 80 de vârstnici de la două centre de zi pentru vârstnici. Prin […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia, salvat de pompieri. A adormit cu mâncarea pe foc și a fost la un pas de tragedie

Publicat

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un apartament situat în Alba Iulis, pe Strada Mircea cel Bătrân. (FOTO: Arhivă) Intervenția a fost solicitată ca urmare a unei degajări mari de fum dintr-un apartament. La fața locului, pompierii au găsit locuința inundată cu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate