Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Echipa de robotică a Colegiului HCC din Alba Iulia primeşte 10.000 de lei de la CJ Alba pentru participarea la Mondiale

Publicat

xeo 2019

Consiliul Judeţean (CJ) Alba sprijină cu 10.000 lei echipa de robotică Team RO001 XEO a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia în vederea participării acesteia la Campionatul Mondial pentru provocarea tehnologiei FIRST Tech Challenge World Championship Detroit, SUA.

Anul acesta, echipa XEO a câştigat trei premii la etapa naţională a concursului de robotică: Control Award 1st Place (pentru folosirea în modul cel mai inovativ a senzorilor şi software-ului la îmbunătăţirea performanţei robotului); Connect Award 2nd Place (pentru fomrarea unei comunităţi în jurul echipei, cu rol important în dezvoltarea lor în domeniul STEM) şi Inspire Award 2nd Place (câştigat al doilea an la rând, titlu ce le-a permis calificarea la etapa mondială a competiției, care se va desfăşura în perioada 24-27 aprilie.

Citeşte şi FOTO: Cine sunt membrii echipei RO-001 XEO de la HCC Alba Iulia, premiați la Campionatul Național de Robotică 2019

Un protocol de colaborare între CJ Alba şi IŞJ Alba a fost aprobat, vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean.

Competiţia din SUA se desfăşoară în perioada 24-27 aprilie. Tema competiţiei este crearea de roboţi pentru explorarea altor planete.

Proiectul de sprijin al echipei XEO a fost aprobat în urma unei solicitări în acest sens venite din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit proiectului, “judeţul Alba a fost reprezentat, pentru al treilea an la rând, la competiţia naţională pentru provocarea tehnologiei „Inspiraţie şi recunoaşterea ştiinţei şi tehnologiei” FIRST Tech Challenge Romania, de către Echipa de robotică Team RO001XEO a Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, competiţie care, de 30 de ani, provoacă liceeni să construiască şi să programeze un robot pentru a concura în alianţe contra altor echipe. Concursul promovează lucrul în echipă şi între echipe”.

Vezi și: Echipa de robotică a Colegiului HCC Alba Iulia, trei premii la Campionatul Național. Va participa la Mondialele din SUA

Anul acesta, echipa XEO a câştigat trei premii la etapa naţională a concursului de robotică și s-au calificat la etapa mondială First Tech Challenge World Championship Detroit, care se va desfăşura în perioada 24-27 aprilie.

În documentaţie se mai arată că în acest an, “tema competiției internaționale FIRST Tech Challenge este FTC ROVER RUCKUS, participanții având misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete neospitaliere, dar bogate în metale prețioase, să adune și sorteze bucățile de minereu de aur și de argint pe care le întâlnesc în cale. Una dintre cele mai mari provocări a fost construirea unui braț care să îi permită robotului să se urce din nou la bordul navei spațiale”.

Menţionăm că IŞJ Alba, reprezentanţii Colegiului “HCC” Alba Iulia şi mentorii echipei au solicitat sprijin în valoare de 30.000 de lei de la CJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax