Connect with us
Publicitate

BLAJ

Echipament revoluționar de testare rapidă pentru coronavirus, dezvoltat de divizia medicală a Bosch, folosit la fabrica din Blaj

Publicat

Fabrica Bosch de la Blaj folosește două echipamente de testare rapidă pentru coronavirus, care oferă rezultate în doar două ore și jumătate, au declarat pentru Alba24, reprezentanții companiei.

Tehnologia este dezvoltată chiar de divizia medicală a Bosch și nu există deocamdată pe piață.

În prezent, specialiștii companiei lucrează la reducerea timpilor de procesare a testelor la doar 45 de minute. 

Declarațiile au fost făcute de în contextul unui interviu realizat de reporterii Alba24 cu Alexander Firsching, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj și cu Dirk Arnold, directorul tehnic al unitătii de producție.

”În planul nostru de măsuri anti-COVID 19 avem la dispoziție inclusiv un dispozitiv medical de testare SARS-Cov-2 produs chiar de Bosch, trimis aici de la BHS Germania, care permite testarea rapidă și aflarea rezultatului în numai 2 ore și jumătate” au declarat reprezentanții fabricii.

Este vorba despre Bosch Vivalytic Analyser, un dispozitiv de testare rapidă dezvoltat în numai 6 săptămâni de divizia de echipamente medicale Bosch, care încă nu este disponibil pe piață și care în teste a arătat o acuratețe a rezultatelor de 95%.

Fabrica din Blaj a primit două asemenea echipamente, care au fost deja folosite pentru angajații proprii.

Citește și: INTERVIU cu directorii Bosch Blaj: “Bosch angajează oamenii, îi califică și îi păstrează. Dar acum avem nevoie de suport”

 

”Așa cum vă imaginați cererea e foarte mare pentru ele iar acum putem face teste cu rezultate în 2 ore și jumătate. Nu la scară largă, însă îl avem și îl putem folosi la nevoie. Suntem fericiți că avem această posibilitate.

 

Și așa cum am spus, aparatul este făcut de o divizie a Bosch, cu tehnologia noastră iar acum se lucrează pentru reducerea timpului de procesare de la 2 ore și jumătate la doar 45 de minute.

Iar acest efort se încadrează perfect în spiritul motto-ului companiei: Tehnologie pentru viata”, potrivit reprezentanților fabricii.

La fabrica Bosch din Cluj, mai sunt încă două asemenea aparate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax